Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1743 / 279 / 0
@Kazik444 wydaje mi się że to bardzo mało, na mnie kiedyś świetnie działało 100 mg ale krótko niestety. Teraz biorę 400 bo chciałem lekkiego uspokojenia głowy i to się udało, biorę jeszcze antydepresanty i byłem po nich zbyt pobudzony i nerwowy.
  • 1000 / 99 / 0
Jak Ci tak lekarz przepisał :)
Nie odnoś się do mnie ale biore ten lek w dawce 100mg , jestem zadowolony. Nie wiem jak działa wyżej opisane 300mg, ale jeśli bardziej antydepresyjnie\aktywizująco to fajny lek.
[H]R Crew
  • 1743 / 279 / 0
Zmniejszę sulpiryd do 200 mg i potem zobaczę, może całkiem go odstawię. Biorę go ponad rok 400 mg i nie wiem czy dalej jest sens go brać po takim czasie, tym bardziej że dostałem jeszcze flupentiksol który na razie nic nie daje i być może odstawka sulpirydu by coś tu zmieniła. A jeśli po jakimś czasie nadal będzie lipa z flupentiksolem to może po prostu wrócę do amisulprydu.
  • 75 / 2 / 0
Mam pytanie Solian czy sulpiryd ktory znicg będzie lepszy na depresje i aktywizacje w jakich dawkach ?

nie używamy nazw handlowych na forum. /lady
  • 1743 / 279 / 0
@Kazik444 ja bym celował w amisulpryd, dawki 50-100 mg, ale to podobne leki i równie dobrze może sulpiryd dać radę, 100-200 mg.
  • 683 / 174 / 0
25 października 2025zburzony pisze:
@RafalKoral orientujesz się jaki jest wpływ sulpirydu na poziom dopaminy i nastrój przy dłuższym stosowaniu? Biorę 400 mg czyli jak napisałeś niedużo, biorę też antydepresanty i ogólnie czuję się całkiem nieźle ale jeśli sulpiryd obniża poziom dopaminy to możliwe że bez niego nastrój byłby lepszy, nie?
Niekoniecznie. Działa w niskich dawkach silnie na serotoninę więc jest uznawany za lek ostatniej szansy w depresji. Bardzo skuteczny lek, zarówno przy depresji jak i autyzmie. Przeciwskazany w przypadku tendencji maniakalnych gdyż może silnie pobudzać w niskich dawkach.

scalono - detronizator
19 stycznia 2026Kazik444 pisze:
A po jakim czasie sulpiryd zaczyna działać ?
Na pełne działanie trzeba poczekać z miesiąc czasu, a przynajmniej 2-3 tygodnie. Poprawa nastroju faktycznie może wystąpić już po kilku dniach.
  • 6 / / 0
Mi sulpiryd w małych dawkach pomaga na przewlekły ból, nie zauważyłem na sobie silnego działania aktywizującego ani antydepresyjnego, ale na ból pomaga znakomicie, bardzo sobie to cenię. Problemem jest to że hormony lecą w górę na tym makabrycznie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.