Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
hej, jakiś czas temu przeszłam na medikinet, ogólnie wszystko super, Cr 10mg zwykły też 10mg. Mam zalecenie brania Cr 10mg rano, a dwie po 10 mg zwykle w ciągu reszty dnia, ale problem jest jeden, mianowicie ta Cr nie działa na mnie praktycznie już wcale, a pani kochana nie chce przepisać mi większej dawki. Niby zwykły działa, ale mam wrażenie, że za szybko jakoś łapie tolerke

przeniesiono do wątku o MPH ~ kwik
  • 59 / 12 / 0
@spizga
To Ci się tak wydaje, bo 10mg CR uwalnia instant 5mg (w przypadku Medikinet CR), o ile pamiętam, a resztę stopniowo. Więc w porównaniu do tego 10mg IR będzie działać o wiele mocniej. Dlatego wg. mnie trochę dziwny schemat dawkowania. Na logikę IR podtrzymujące powinny być mniejsze niż początkowe CR.
  • 50 / 1 / 0
Szanowni, byłem uzależniony od marihuany 1.5 roku, po całkowitym porzuceniu nałogu, i lataniu po psychiatrach ze zniszczoną psychiką, zdiagnozowano u mnie ADHD, wtedy przypisany został mi medikinet CR oraz IR, zamiast leczyć się, uznałem że tylko raz spróbuję sniffowo, począwszy od 10mg dnia 1, kończąc na 120mg / doba dnia 14, po tym miałem potworną depresje, brak sił, chęci do życia etc, wypadła mi miesięczna przerwa, teraz wrociłem, w 3 dni zrobiłem 80mg sniffowo, w tym zarywając 2 noce, chciałbym w końcu zacząć się leczyć, ale nie wiem czy już sie nie uzależniłem, jak myślę że będe np sam w domu za kilka dni, świadomie prosze, modle sie i błagam żebym tego nie tknął, że chciałbym terapeutycznie, ale czuje w głowie że mimowolnie o tym myśle, z deszczu pod rynne.... Sniffowalem i cr i ir, poradźcie coś, proszę... może jakiś inny zamienny lek którego zwyczajnie nie da sie ćpać, a zadziała na wyciszenie natrętnych myśli prowadzących do lęków w życiu codziennym itp...
  • 59 / 12 / 0
@D0natt0
Tzn, w ogóle nie sprawdzałeś jak działa, tylko od razy sniff? A jeśli najpierw sprawdzałeś jak działa, to działał normalnie? Jest jeszcze Konaten na ADHD. No i niektóre leki z grupy SNRI.
Słyszałem, że gdy ktoś grubo walił po dopaminie, to przerwa potrzebna by powrócić do normy to ponad pół roku anhedonii. Nieprzyjemne, ale do przeżycia. Chociaż po MPH to i tak pewnie łatwiejsze niż po amfetaminie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.