Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 30 / 2 / 0
Ja zawsze miałem wrażenie, że przy LSD największą różnicę robi po prostu sposób przyjęcia i nastawienie, a nie to czy to karton czy cukier.

Jak potrzymasz karton chwilę pod językiem, to i tak wszystko wchłonie się przez śluzówkę i efekt jest praktycznie taki sam. Różnice, o których ludzie piszą, często wynikają bardziej z set & setting niż z samego nośnika.
  • 2094 / 514 / 0
O lol. Serio dorabiacie sobie teorie, że te 3 g cukru mają jakieś znacznie w porównaniu z potęgą LSD? To ma znaczenie tylko jeśli pomylicie ze zwykłym cukrem i użyjecie do posłodzenie kawy przed wyjściem do pracy. Przestańcie sobie wkręcać rzeczy.
  • 3276 / 933 / 5
Nośnik nie ma znaczenia, chyba że masz w tabsach i łykasz to.
https://url-shortener.me/GW4U
Podziel się posiłkiem, chamie
  • 14 / 1 / 0
Odnoszę wrażenie że moc papierów LSD mocno wzrosła względem tego co było 10-15 lat temu kiedyś papier niby mocy 300ug zadziałał słabiej niż teraz deklarowany 250 uh i nie chodzi też o samą moc ale nie wiem jak to nazwać czystość może.
  • 1076 / 318 / 5
@up LSD jest bardzo wrażliwe na upływ czasu. Im dłużej leży i czeka na konsumpcję tym jest go mniej w kartoniku. Możliwe, że nastąpiło skurcenie łańcucha dostaw i skrócenie składowania LSD jako zapasu. Znaczy, że dziś mija mnij czasu od produkcji do konsumpcji przez co z tych początkowych 300 więcej dziś zostaje.
Ale tak swoją drogą, to "nie wiem jak to nazwać" brzmi u ciebie jakby ci brakowało słowa "młodość". Byłeś wtedy młody, papież był polakiem i kwas lepiej działał.To se ne vrati
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 147 / 1 / 0
Mam 1 blotter LSD sprzed ok 5 lat schowany w samarce w ciemnej komodzie w temperaturze pokojowej. Wkładać pod dziąsło czy może mi zaszkodzić bo za stary?
Nie wiem czego chce, chyba THC
Cecha THC właśnie taka jest
  • 1076 / 318 / 5
@Aigor Nie zaszkodzi ci ale będzie bardzo słabo działa. Kwas szybo się rozpada i po 5 latach zosatło tam bardzo mało LSD.
Więc zaszkodzić nie zaszkodzi ale zadziała bardzo słabo.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 1317 / 234 / 0
Lodówka, pochłaniacz wilgoci, ciemne opakowanie - nie zaobserwowałem nigdy osłabienia, a czasem były to trzyletnie kartony.
Jesteś ćpunem? Znasz polski? Umiesz pisać? Napisz raport dla neurogroove!
Spoiler:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.