Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 30 / 2 / 0
Ja zawsze miałem wrażenie, że przy LSD największą różnicę robi po prostu sposób przyjęcia i nastawienie, a nie to czy to karton czy cukier.

Jak potrzymasz karton chwilę pod językiem, to i tak wszystko wchłonie się przez śluzówkę i efekt jest praktycznie taki sam. Różnice, o których ludzie piszą, często wynikają bardziej z set & setting niż z samego nośnika.
  • 2097 / 514 / 0
O lol. Serio dorabiacie sobie teorie, że te 3 g cukru mają jakieś znacznie w porównaniu z potęgą LSD? To ma znaczenie tylko jeśli pomylicie ze zwykłym cukrem i użyjecie do posłodzenie kawy przed wyjściem do pracy. Przestańcie sobie wkręcać rzeczy.
  • 3276 / 933 / 5
Nośnik nie ma znaczenia, chyba że masz w tabsach i łykasz to.
https://url-shortener.me/GW4U
Podziel się posiłkiem, chamie
  • 44 / 4 / 0
Odnoszę wrażenie że moc papierów LSD mocno wzrosła względem tego co było 10-15 lat temu kiedyś papier niby mocy 300ug zadziałał słabiej niż teraz deklarowany 250 uh i nie chodzi też o samą moc ale nie wiem jak to nazwać czystość może.
  • 1080 / 319 / 5
@up LSD jest bardzo wrażliwe na upływ czasu. Im dłużej leży i czeka na konsumpcję tym jest go mniej w kartoniku. Możliwe, że nastąpiło skurcenie łańcucha dostaw i skrócenie składowania LSD jako zapasu. Znaczy, że dziś mija mnij czasu od produkcji do konsumpcji przez co z tych początkowych 300 więcej dziś zostaje.
Ale tak swoją drogą, to "nie wiem jak to nazwać" brzmi u ciebie jakby ci brakowało słowa "młodość". Byłeś wtedy młody, papież był polakiem i kwas lepiej działał.To se ne vrati
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 147 / 1 / 0
Mam 1 blotter LSD sprzed ok 5 lat schowany w samarce w ciemnej komodzie w temperaturze pokojowej. Wkładać pod dziąsło czy może mi zaszkodzić bo za stary?
Nie wiem czego chce, chyba THC
Cecha THC właśnie taka jest
  • 1080 / 319 / 5
@Aigor Nie zaszkodzi ci ale będzie bardzo słabo działa. Kwas szybo się rozpada i po 5 latach zosatło tam bardzo mało LSD.
Więc zaszkodzić nie zaszkodzi ale zadziała bardzo słabo.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 1317 / 234 / 0
Lodówka, pochłaniacz wilgoci, ciemne opakowanie - nie zaobserwowałem nigdy osłabienia, a czasem były to trzyletnie kartony.
Jesteś ćpunem? Znasz polski? Umiesz pisać? Napisz raport dla neurogroove!
Spoiler:
  • 501 / 65 / 0
06 lipca 2026Detronizator2 pisze:
@Aigor Nie zaszkodzi ci ale będzie bardzo słabo działa. Kwas szybo się rozpada i po 5 latach zosatło tam bardzo mało LSD.
Więc zaszkodzić nie zaszkodzi ale zadziała bardzo słabo.
nie wiem czy to twój skrót myślowy, ale gwoli ścisłości warto doprecyzować, że LSD wbrew obiegowej opinii nie degraduje samo z siebie tak szybko. problemem są czynniki zewnętrzne, tj. światło, wilgoć i temperatura, bo one odpowiadają za spadek mocy. sam przetrzymywałem w sposób jak @Aigor, tylko że dodatkowo było to jeszcze włożone w metalowy pojemnik i po 5 latach kartony miały takie samo działanie (w subiektywnym odczuciu oczywiście).
  • 23 / 6 / 0
glownie szkodzi tlen i swiatlo.
nie trzeba trzymac tego w lodowce. Temperatura znikome dzialanie ma na degradacje. Jesli nie trzymasz tego na sloncu to nic sie nie zdegraduje.
Ja wsadzilem w folie prozniowa - takie uzadzenie do zywnosci co odsysa powietrze.
Wsadzilem do czarnej koperty i w ksiazke. Moze lezec wiele lat i nic im nie bedzie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.