Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 2150 / 351 / 0
18 czerwca 2026jezus_chytrus pisze:
Szkoda, że CBD śladowe ilości, ale to właściwie standard, którego nie rozumiem.
Raczej żaden to problem. Jak mam ochotę na fazę przygłuszoną CBD, dosypuję suszu CBD po prostu do zioła...
A cbd wysokiej jakosci mozna kupić na allego tego duzo za grosze. CBD spłyca faze mi pasuje, ze odmiany w aptece (te co lubie) mają tego niewiele. Mogę sobie dodać, a jakby bylo duzo i za słabo, to już nic nie mogę :liść:
  • 1053 / 150 / 0
12 lipca 2026awonor pisze:
Ostatnio kumpel kupował delahaze, 550 za dyszke :v

Widzę że w moim mieście w większości aptek mają Farm Gas, Electric Honeydew, Black Jelly i Sourdough. Przed wizytą zadzwonię zapytać co mają na promocji chyba i wezmę coś z tego zestawu - z tego co czytam nie zawiodę się żadną pozycją
Electric Honeydew ja używam czysto produktywnie. Cała moc jest moim zdaniem w długości highu. Nie ma tu imo fajerwerków żadnych, poza wyglądem itd.

Farm Gas i Sourdough są bardziej rozrywkowe, Sour może być też stricte do spania, ale niekoniecznie.

Mac 1 Cantourage to imo ta sama kategoria co Electric Honeydew. Moje ulubione sativy razem z ghost train haze który niestety strasznie zdrożał ostatnio.
  • 88 / 7 / 0
Mac1 Cantourage to hybryda 50/50. Początkowe wejście euforycznie energetyczne, natłok myśli, chęć do działania, przy większej dawce u mnie występuje lekka panika i atak lęky, po godzinie u mnie występuje sedacja typowa po indice.

Zajebista hybryda 50/50 która traktuje osobiście jak sative z efektem przeciwbólowym na moje dolegliwości oraz bardzo dobrze rozluźnia mięśnie. Zapraszam do dyskusji leczę się medyczna już od 5 lat i próbowałem praktycznie wszystkie szczepy i producentów.

Moje top to canopy growth i Cantourage. Aurora z tymi przesuszonymi kwiatami i cena z kosmosu w ogóle nie ma podlotu do tamtych.
  • 558 / 78 / 0
właśnie szukam hybrydy, czyste sativy już mnie męczą, a czyste indiki rzadko działają tak jak lubię. ten bok dziala fajnie na innych, to po prostu we mnie jest problem i to nie moja odmiana. black jelly juz sie konczy powoli, ale opinia o tym ze aurora jest przesuszona sklania mnie ku kush mints
lekarze robią problemy z wypisywaniem wiekszego zapasu (30-40g), argumentujac tym ze nie chce tak czesto placic za wizyte/moje dawkowanie jest jednak wyzsze niz zalecane, czy walic prosto z mostu?

Edit @jezus_chrystus
Sugeruje się dawkowaniem które mam wpisane, 4x0,25 na każdej z dwóch odmian
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2026 przez awonor, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 12885 / 2513 / 0
To zależy pewnie od kliniki i lekarza. 30-40g na 3 miesiące to nie są jakieś ogromne ilości. Dokładnie tak argumentuj - chcesz zapas na 3 miesiące, bo wizyty i zioło drogie.
  • 91 / 16 / 0
U mnie w przychodni konopnej 45g na 3 msc na każdej wizycie wypisują (poza pierwszą). Ale ziomek co wziął 20 i wrócił po ponad 2 miesiącach to prosząc o 45 uslyszal, ze po co panu tak dużo, skoro 20
starczyło prawie na kwartał :D więc trzeba palić zapasy i stawiać się w przychodni systematycznie co 3 miechy.
  • 2150 / 351 / 0
Kochanek heleny pisze:
Electric Honeydew ja używam czysto produktywnie. Cała moc jest moim zdaniem w długości highu. Nie ma tu imo fajerwerków żadnych, poza wyglądem itd.
No, działanie czuć naprawdę długo. Co do mocy, moim zdaniem to waga ciężka i mocno mnie gniecie przy dawkach od 0.12 wzwyż ale 0.08 już daje satysfakcjonujące efekty.
14 lipca 2026liukang pisze:
Mac1 Cantourage to hybryda 50/50. Początkowe wejście euforycznie energetyczne, natłok myśli, chęć do działania, przy większej dawce u mnie występuje lekka panika i atak lęky, po godzinie u mnie występuje sedacja typowa po indice.

Zajebista hybryda 50/50 która traktuje osobiście jak sative z efektem przeciwbólowym na moje dolegliwości oraz bardzo dobrze rozluźnia mięśnie. Zapraszam do dyskusji leczę się medyczna już od 5 lat i próbowałem praktycznie wszystkie szczepy i producentów.

Moje top to canopy growth i Cantourage. Aurora z tymi przesuszonymi kwiatami i cena z kosmosu w ogóle nie ma podlotu do tamtych.
No widzisz ja z kolei trafiałem na suchy wiór od CG i nigdy już tego nie tknę.
Cantourage bardzo dobre, co do aurory to zależy od odmiany. Nigdy nie trafiłem na suchego Electric Honeydew
  • 88 / 7 / 0
@up a który miałeś z canopy growth że był taki suchy ? Ciekawe. A teraz dopiero zajebistej indici wyszły GMO 27% od 420 pharma, Modified Gas od Cantourage też 27% w huj terpenu ma ten GMO dla porównania Orange Kush miał łącznie 1,5% terpenu w masie suchej, a taki GMO aż 3%
  • 2150 / 351 / 0
@liukang Kiedyś bardzo lubiłem tego producenta. Bakerstreet to było złoto. Potem nadziałem się 2 razy na wiór. Jedno to był Blood Orange Kush a poza tym chyba właśnie bakerstreet albo 2 razy BOK nie jestem pewien. Może trafiłem na takie serie pechowe, może były krótkie daty ważności
  • 88 / 7 / 0
Dla mnie Kush mints złoto te 30% w cenie 35-37 za gram to jest szaleństwo. Topy całe oszronionej.pod.swiatlem słonecznym jak kryształy, niebieskawe refleksy, ciemna i jasna zieleń. Niby hybryda zbalansowana ale na mnie działa jak sativa mocno na wejściu a potem rozluźnia :) fajny smak mięty mocny i intensywny
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.

Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.

Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku

Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.