Dział poświęcony najprostszym pochodnym amfetaminy, oraz niej samej. To grupa stymulantów - oddziałują na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1316 / 234 / 0
Bez przesady. Na gdziepolek bez problemu znajdziesz elvanse. Czasem faktycznie może się skończyć, ale po iluś dniach wraca. Powiedz lekarzowi, że metylofenidat nie działa i że chciałbyś spróbować amfetaminy i tyle.
Jesteś ćpunem? Znasz polski? Umiesz pisać? Napisz raport dla neurogroove!
Spoiler:
  • 33 / 5 / 0
No to moje wrażenia po leku Elvanse 30mg , dzisiaj pierwsza dawka i niewiele jeszcze wiem. Więc potraktujcie to jako moje pierwsze spostrzeżenia :)
Pierwsze odczucia (z śniadaniem: 1 banan i porcja odżywki białkowej WPC80 +omega3 , witaminy B Complex, Cynk, witaminy ADEK i elektrolity) no to lecimy:

2h po dawce lekki fokus i motywacja, bez stymulacji wyraźnej.

3-4h po dawce no tu już konkretny peak. Nie jak na metylofenidacie ostry kop, jednak czuć wyraźnie i działanie o tyle lepsze że poza skupieniem i uspokojeniem tornada ADHD to jeszcze mocna motywacja i chęć zrobienia czegoś z sensem co da satysfakcję po wykonaniu zadania. Zamiast 100 myśli jak wykonać prostą rzecz co na metylofenidacie się zdarzało mimo wszystko. Tak tutaj zanim pomyślałam czy warto i jak coś zrobić to już byłam w trakcie. To miłe zaskoczenie. Z minusów to l-amph działa aksamitnie ale głęboko i po 2 godzinach lekkiego porządkowania rzeczy w pracowni byłam styrana jak po ostrym treningu i tak samo spocona. Tętno monitorowane i poniżej 150BPM

6h po dawce jeszcze nie crush czy zjazd, ale czułam że schodzi wyraźnie. Brak chęci do rozmowy z kimkolwiek bo zwyczajnie męczy. Mogę coś robić ale na spokojnie i wolę być sama lub bez interakcji. Nie ma tej wyraźnej stymulacji ale coś jeszcze działa. Była chęć by dorzucić MPH tutaj no ale cóż... mam tendencję do nadużywania substancji i obiecałam sobie że chcę funkcjonować a nie się speedować. Przeszło mi i udało się bez dorzutki, tego trzeba się uczyć.
Tutaj przyznam że na Medikinet IR za łatwo mi polecieć było i w 6 dni poszła cała paka 10mg z Medikinet CR 30mg w tle 1kaps. Bardzo kusi i trzeba uważać by się nie wykoleić!

7h 30min po dawce i no właśnie piszę tego posta na kompie w pracowni. Jeszcze w tle delikatnie coś działa bo musiałam przypomnieć sobie hasło by tu napisać. Normalnie brakłoby mi sił więc coś jeszcze się dzieje. Jutro ewentualnie dorzucę UPDATE jak było później z crush/zjazdem. Bo MPH czasem sprawiało na zwale mgłę myśli, zmęczenie i wszystko mnie wnerwiało szczególnie mlaskanie, hałas, odkurzacz głośny...

Na koniec aby dodam że w pełnej suplementacji jest kilka rzeczy i to pomaga nie tylko w czasie działania ale szczególnie na zjazd! Podczas działania jeszcze leku czy to Elvanse czy MPH wystarczy zawalić podstawy i już działa źle i jest gorzej niż bez leku. Posiłki nie fast-foody, słodycze lub instant, tylko proste zdrowe odżywianie. (Przykład u mnie: orzechy, jajka gotowane, płatki owsiane, gotowane mięso i warzywa, owoce z umiarem, kasza, ryż... ) Dobra chyba się rozpisałam za dużo...

Suple warte uwagi: L-teanina 0,2g nie psuje działania a wygładza uboki rano i popołudniu, magnez u mnie glicynian, Potas, Elektrolity, Omega3, witaminy ADEK, Wapń ...w tematach pewne osoby wspominały o tym milion razy!
PS Chciałabym jeszcze załatwić sobie klonidynę ale mój psychiatra kręci nosem że jak to taki stary lek w tym miksie to nie bardzo raczej.
PS2 Recepta 2 razy nie weszła lekarzowi jako RpW i wracałam na poprawkę. Dopiero za 3cim razem się udało. Ten lek to Święty Graal, tak trudno dostać go w łapy!

PS3 Wykresy działania Elvanse w internecie wydają się świadczyć że spadki wyraźne są mniej więcej tak dla Elvanse 30mg - 6h , 50mg - 8h , 70mg - 10h
To są wyniki uśrednione z wykresu to raz. Po drugie nie jestem lekarzem ani farmaceutą więc mogłam źle zrozumieć z resztą oglądałam to na szybko z ciekawości. Po trzecie każdy ma inny metabolizm więc wiadomo...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?

Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.