1. Po pierwszym dniu lek zaczął silnie wpływać na sen - był płytki, krótszy, budziłem się w nocy, ale za to rano mimo mniejszej ilości godzin snu wstawałem szybko, chętnie i czułem się wypoczęty.
2. bupropion w ogóle nie wpływa u mnie na zmniejszenie apetytu - wciąż jest duży (chyba, że gdy mówimy o wspomaganiu odchudzania przez ten lek to ma wpływać on inaczej niż na poziom apetytu).
3. Silnie aktywizuje, powoduje że więcej mi się chce, podejmuję różne inicjatywy.
4. Mam mieszane odczucia co do najważniejszego aspektu czyli zmniejszenia lęków. Czasem wydawało mi się, że moje lęki są dużo większe, a czasem, że lekko je redukuje. Wg. psychiatry po 1 miesiącu zmniejszenie zaburzeń lękowych może nie być tak widocznie jak np. po 2-3 miesiącach i dlatego warto poczekać, ale nie wiem czy temu ufać.
Przecież bupro nie jest na lęki. Wręcz jest lękotwórczy. Jeśli twoim głównym problemem jest lęk, powinien magik zapisać SSRI.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.