Aczkolwiek są przyjemne w rozgryzaniu
Możliwe, że w pl jest on dodatkowo wzmacniany ale nie wiem.
Możliwe, że czeskie clony mają jakiś mocno gorzki wypełniacz który zabija smak samego clona
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
W porównaniu do alpry to jest smaczny :) alpra to na specyficzny bardzo gorzki smak, relanium trochę jak mąka, drażetki lorafenu otoczkę mają słodka natomiast. Jednak jak mówię u mnie to leci oral nie bawię się w jakieś podjęzykowe podania i tak benzodiazepiny w większości poza małymi wyjątkami jak np midazolam mają 90% przyswajalności tym RoA.
scalono - detronizator
A więc, odebrałem dzisiaj ten serbski rivotril galenika, wziąłem 1mg pod język i tabsy chyba identyczne w działaniu jak polskie TZF (klona brałem tylko raz wiele lat temu więc nie jestem najlepszym obiektem porównującym xD), miętowy smak jest a nawet tabletka wygląda chyba identycznie do polskiej. Jedyna różnica jest w tym że jest pakowany w 3 blistrach po 10 tabletek. Może komuś się przydadzą te informacje.
edit: czy jeśli 45mg diazepamu nie powodowało u mnie żadnych skutków ubocznych poza turbo luzem to z klono też tak będzie? Nie wiem czy dorzucać drugą połówkę bo działanie jest turbo delikatne xD
A więc to działało.
Zakon poleca.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę
Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.