Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 58 / 1 / 0
Pukał ktoś IV Flormidal Galenika 15mg 30 tabl? tak samo sie rozrabia jak nasze Polskie Dormicum?
  • 106 / 28 / 0
Zapewne tak. Albo lepiej. Masz to sprawdź i daj znać jak działa ten midas z Gali , będzie wiadomo czy latają fejki jak trafisz pechowo na niedziałający. Galenika, ale dokładnie jaki kraj z ciekawości?
  • 24 / 1 / 0
JAJCA: dostałem mida przed operacją płuca od pielęgniarki i jak zaczął działać pilnowała mnie, abym nigdzie nie łazi, a do kibla mnie prowawadziła pod rękę. :D A to nic wielkiego - ten lekodrag. Nie dawał mi ciepełka benzo, czułem sie jakby psyche i stresy za szybą były i nic więcej. Midazolam dla mnie jest "płaski". Nie jestem uzależniony od benzyn, mam dłuuugą przerwę - byłem 30 lat temu w rocznym ciągu na rewelacyjnym Reladormie (10 mg diazepamu i 100 mg cyklobarbitalu w tab.). Historia: jak w 1990–1992 wojska radzieckie opuszczały naszą krainę, to zarzucili bazary wszelakiej maści lekami, w tym: neuroleptyki, sterydy, benzo różne, np. Oxazepam był w listkach po 50 szt. Polskiej produkcji, ale nadruki cyrylicą - produkowany specjalnie dla ZSRR. Podobnie Relanium i Signopam (uwielbiałem). Co do midasa, to chętnie bym wypróbował wstrzyk - bo to insze działanie lepsze.
  • 106 / 28 / 0
Ciesz się, że takie najsłabsze benzo cię robią i nie byłeś prawdopodobnie w nałogu od nich.
  • 71 / 5 / 0
Orientuje Się ktoś jaki byłby przelicznik dawki midazolamu na dawkę alprazolamu?

Jeśli przykładowo mówimy o pacjencie majacym tolerancję na 1mg alprazolamu doustnie to ile midazolamu przyjac dla satysfakcjonujących efektów?

Mówimy tutaj o alprazolam doustnie vs midazolam doustnie
I z ciekawości alprazomam doustnie vs midazolam iv
  • 707 / 138 / 0
Według popularnych kalkulatorów dawek, dla 1mg alpry będzie to 10mg midazolamu przy drodze podania doustnej.
:tabletki:
  • 366 / 44 / 0
Jak wygląda wjazd po iv? Jakie towarzysza temu odczucia? Wjazd po opio czy stimach znam ale tego jestem ciekawy, tylko nie wiem czy warto wydawać na to nie małą ilość cebulionów.
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 1981 / 208 / 0
Dawno nie brałem, zresztą ciężko opisać.
Najlepiej zmiksować w jednej pompce np. majke i midasa (Oczywiście odradzam takiego miksu, ponieważ miks opioidu z benzodiazepiną albo inaczej mówiąc miks dwóch depresantów mocno zwiększa szansę na przedawkowanie i depresję oddechową. Miks tylko dla starych wyjadaczy i na własną odpowiedzialność).
Wtedy czerpiemy przyjemność z obu wjazdów i cieszymy się działaniem substancji.

Walenie samego midazolamu dożylnie powoduje tylko krótki (ale przyjemny lub nawet bardzo przyjemny) wjazd, ale później działanie jest typowe jak u innych benzodiazepin (tutaj trochę bardziej nassenie).
Do tego częste podawanie kolejnych dawek oraz chyba sam roztwór (niech mnie ktoś poprawi jak coś pomyliłem) niszczy żyły i (u części osób) powoduje wyrzuty sumienia jak nagle towar się kończy a my siedzimy z poklutymi jak sito rękami...

Trzeba też uważać na stężenie i tempo podawania, ponieważ nagły spadek ciśnienia i tętna może być niebezpieczny dla zdrowia, a nawet życia.

Przypomniało mi się, że kiedyś @sclero2014 opisywał swoją "przygodę" z ciągiem na midazolamie. Może dorzuci kilka zdań :)
Take DXM and Be Happy
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne

Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.