Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5356 / 961 / 0
@meowmeow123 Opisz jak zadziałała na Ciebie za pierwszym razem. Jak działa teraz w większych dawkach. Pregabalina to bardzo specyficzna substancja, na prawdę to na każdego dziala inaczej. Postaram się pomóc.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 7 / / 0
szczerze mowiac to za pierwszym razem malo pamietam bo bylam wtedy w duzym dolku psychicznym i jeszcze derealizacja do tego doszla. troche pozniej ale tez na samym poczatku to najbardziej mi sie podobalo to ze nic juz mnie nie boli emocjonalnie, i nie bylam pusta jak po alprazolamie tylko czulam wszystko, smutek, zlosc, szczescie, ale nic z tego nie bolalo. rownowage mi ciezko bylo utrzymac, nie do konca panowalam nad cialem, a to upuscilam kubek, szydelkowanie bylo trudniejsze, czulam sie bardzo szczesliwa ale nie wiem czy to tak po prostu czy dlatego ze wrezcie nie bolalo, mialam closed eyed visuals. ciezko mi sie bylo skupic na wykladach na studiach, ale przynajmniej przyszlam na wyklad wiec bylo warto. jak zdarzy mi sie czasem wziac dwa dni pod rzad to drugiego dnia musze wziac poltora raza tyle zeby poczuc polowe tego co poprzedniego dnia wiec to mnie skutecznie odstrasza od zbyt czestego brania. teraz to wyglada tak ze w sumie zdarza mi sie kruszyc pregabe bo nie chce mi sie czekac 2-3 godzin az zadziala, ale zwykle troche krusze a reszte biore doustnie. ta wlasciwosc ze mam wyjebane i nic nie boli nadal dziala no ale nawet ostatnim razem, na poczatku skruszylam i wzielam w nos 600mg i nie poczulam absolutnie nic. pozniej wzielam jeszcze wiecej no i ostatecznie doszlo do dawki okolo 1300mg, bylam wtedy jeszcze na medikinecie, wzielam chyba ir 10mg, wypilam jedno piwo i wypalilam cala paczke cygaretek bo mam wrazenie ze jakas synergia wystepuje (ale to tylko moja obserwacja, nie sprawdzilam tego). no i dopiero po tym wszystkim poczulam sie podobnie, tylko lekko slabiej to odczulam. tylko mi sie strasznie rece i nogi trzesly, dlatego dopieram sobie do tego alprazolam czasem no i z rownowaga nie mialam problemu i moglam sie na luzie skupic na wszystkim. oprocz tego tak jak pisalam wczesniej zdarza mi sie brac alprazolam 1mg doraznie, czasem tez zolpidem na sen, czy tu moze wystepowac tolerancja krzyzowa?

po prostu chce obnizyc ta tolerancje bo sie martwie ze takie dawki moga byc juz niebezpieczne, no i zjazd jest chujowy oczywiscie
  • 5356 / 961 / 0
@meowmeow123 Z tego co opisujesz to prawdobnie ten efekt który miałaś przy pierwszym podejściu do pregabaliny już nigdy nie wróci, nie chcę Cię martwić ale opis wygląda na działanie w kierunku dysocjacji(cevy, zaburzenia równowagi) + działanie uspokajające. Na mnie też tak dzialala na początku a ten lek znam już grubo ponad 10lat używam z przerwami i w tej chwili działanie po tylu latach jest zgoła inne. W tej chwili biorę 600mg rano i mnie zadowala, mam po predze energię, na wszystko mam ochotę, niweluje lęki czy niepokój jestem bardzo empatyczny ciągnie mnie do ludzi co w moim przypadku gdzie wolę samotnoś też jest zaskakujące.

Co do senergii ze stymulantami to w moim przypadku jest to mix już którego unikam bo robi z człowieka terminatora jak się przesadzi np z amfa.

Mix z kofeina też dziala synergicznie wlasicie zawsze ten mix stosuje jak biorę prege opisane efekty są jeszcze bardziej spotęgowane.

Mix z alkoholem jest również zajebisty ale w umiarkowanych ilościach, jak za dużo wypije to tez załącza mnie się tryb poszukiwacza przygód, nie raz wyszedłem na miasto i szukałem randowo ciekawej persony, stawiałem mu i piliśmy opowiadając sobie historię... Także unikam już dużo alko, ale tak do 4 piw lub kilka drinków jest spoko.

Odnośnie zmniejszenia tolerancji to po prostu prega już nie działa na Ciebie jako głównie oglupiacz i po prostu profil się zmienił , tak jak u mnie. To jest jak wspomnialem bardzo specyficzna substancja. Tolerancja bardzo szybko rośnie i bardzo szybko spada. Możesz brać system co 3-4 dzień jeśli się boisz że się uzależnisz czy cos.

Twoje dawki 1300mg to jest już bardzo dużo, unikaj bo każdy ma inny prog drgawkowy tym bardziej że już o tym wspomniałas. Prega jest także lekiem na padaczkę ale może również ja wywołać o ironio xD ja brałem nawet 3000mg i tylko miałem Parkinsona. Solo napad grand MAL jest rzadkością nawet przy dużych dawkach ale jest możliwy, każdy reaguje inaczej.

Edit: Aha warto zaznaczyć że nie polecam postępować jak ja, brać leki jak lekarz nakazał. Opisane przeze mnie mixy innej osobie mogą zaszkodzić więc jak ktoś się podejmuje to na własne ryzyko.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 7 / / 0
kurcze a jest w takim razie jakis sposob na to zebym w miare mozliwosci mogla jak najbezpieczniej to cpac? psychicznie jestem uzalezniona od niej, nigdy sie pregaba nie leczylam akurat i nie wiem czy teraz to by mialo sens w ogole skoro mam taka tolerancje. raz na jakis czas niestety zdarzy mi sie taki dzien ze mam wrazenie ze jesli sie nie znieczule to zrobie sobie krzywde. ostatnim razem wzielam bo utrzymywala mi sie derealizacja przez trzy tygodnie i po pregabie mi przeszlo, tak samo przeszly mi objawy tezyczkowe bo ja mam zdiagnozowana jeszcze tezyczke. pregaba mi zajebiscie pomaga przezyc trudne emocje tak zeby nie bolalo az tak bardzo
ODPOWIEDZ
Newsy
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.