Uboki czyli głównie niefajne pobudzenie już minęły, ale jakiegoś działanie to nie czuję, nadal się przejmuje błahymi sprawami, samopoczucie takie jakieś sobie, lęki są..
Dawka mała, tylko czy czekać na jakieś działanie czy ładowac 75-100mg?
09 czerwca 2026SAIGRY pisze: Biorę sertre 1 tydzień 25mg, 2 tygodnie 50mg.
Uboki czyli głównie niefajne pobudzenie już minęły, ale jakiegoś działanie to nie czuję, nadal się przejmuje błahymi sprawami, samopoczucie takie jakieś sobie, lęki są..
Dawka mała, tylko czy czekać na jakieś działanie czy ładowac 75-100mg?
Od trzech lat biorę 200mg sertraliny i 30mg mirtazapiny na sen i apetyt. Ostatnio pomyślałem sobie, czy nie lepiej byłoby zejść do 100mg tej serty, bo mam takie okresy zamulenia, że nie chce mi się nawet ogarnąć barłogu wokół siebie. Wydaje mi się, że może to być spowodowane nadmiarem serotoniny w organizmie, która potrafi zrobić z faceta pluszowego misia, a tego nie chce.
Jest tu ktoś, kto po zmianie dawki sertraliny z 200mg na 100mg poczuł większą motywację do działania i energie do ogarniania życia wokół siebie?
Ja co prawda brałem chwilę, bo 4 miesiące. Ale u mnie przy dawce 75-100 nie było tragedii z tym zamuleniem. Więc dziwą mnie trochę opinie tu ludzi, że ich tak zamula.
Poza tym po co taka duża dawka, skoro różnica w blokadzie serotoniny jest niewielka?
@oczy
Od dzisiaj jestem na 100mg serty. Zobaczymy, co będzie.
Zawsze z tyłu głowy plącze się myśl, że większa dawka, to będzie lepsza bomba, a to przecież SSRI, a nie alprazolam. Nie ma cudów.
mj- nic nie koliduje, waporyzuję cały czas codziennie. A tak często wszyscy przestrzegali okazuje się że substancje de facto fajnie się uzupełniają. Najlepiej z lamotryginą (to plus weed) - po prostu przyjemny mix. marihuana to chyba jedyna taka używka, nie kolidująca z SSRI boska roślina
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.