Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 379 / 8 / 0
Ktoś tam pytał czy idzie dostać od rodzinnego

Moja młoda rodzinna mi odmówiła bo mam historię uzależnienia ale pregabaline wypisuje - taka dokształcona
Druga starsza za to nie ma problemu z wypisywaniem więc to musisz mieć rozeznanie do kogo się rejestrujesz

Druga sprawa

Baclofen brałem już kilkanaście lat temu i pamiętam te pierwsze razy z tą mega „euforyczną-głupawka”

Teraz już kilkanaście lat później brania różnych substancji ryjących gaba nie uzyskałem tego efektu
Ten efekt dał mi fenibut za to dokładnie jeden raz
Ale nie polecam go bo ryje flaki przepoteznie w moim wypadku

Niech mi ktos wytłumaczy jak to jest z tym ze jak pobiorę Baclofen kilka miesięcy to odstawka to juz detoks tylko bo zagrożenie życia (z tego co tu czytam)

Bo wróciłem do tego środka ostatnio i jak odeśpię fazę to czuję się normalnie i tak już od kilku dni
Na czym polega ten czynnik uzależnienia że wysyła ludzi na detoks ?
To coś jak z benzo ?
Bo jeśli tak to idzie sobie poradzić z tym samemu myślę

Dodam tylko że Baclofen włącza mi
jakieś dziwne stany że łatwo mnie do łez doprowadzić 😅
Jak wezmę tą 100 mg Baclofenu to na początku włącza mi się takie coś że zasypiam na stojąco - muszę wstać szybko wypić kawę i podjąć jakaś aktywność żeby przeszło

nie ujrzałam żadnego dubla więc przywróciłam ze śmietnika ~ kwik
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2026 przez koprus, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 64 / 2 / 0
W jakich dawkach bavlofen dziala aktywizująco oraz prega b Alina wtedy mozna brać doraznie i w jakich dawkach i medikent jakie dawki?
  • 379 / 8 / 0
Gdyby ktoś pytał czy Baclofen brany kilka naście lat temu ponownie brany aktualnie resetuje tolerke na przedawkowanie - to nie resetuje
Wzięty 3 raz w kolejności 50 100 150 wywołał u mnie trwający kilkanaście kilka godzin stan padaczko podobny mimo że brałem klona razem z urwanym filmem od około 16 do praktycznie rana bo nie wiem kiedy wpadłem w ten stan - osoba z rodziny jest tak wkurzona że jeszcze mi nie powiedziała

Up^ aktywizacja wg moich doświadczeń to kwestia albo bardzo małych dawek napewno poniżej 50 bez tolerancji albo kwestia wyrobienia tolerancji i testowania dawek
  • 16 / 2 / 0
Część, mam dwa techniczne pytania.
Potrzebuje baklofenu żeby wyjść z fenibutu ale nie chcę żeby mój lekarz NFZ o tym wiedział.
Czy jeśli zamówię baklo w receptomacie to lekarz NFZ będzie to widział?
Czy łatwo dostać baklofen w receptomacie jak powiem że biorę na napięcie mięśniowe, czy trzeba im udostępniać historię leczenia i skapną się że nie miałem wcześniej przepisywane?
Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość jeśli te pytania już padły, ciężko cały wątek przeczytać.
  • 5343 / 959 / 0
Musisz sprecyzować o jakiego lekarza NFZ chodzi, jeśli mówisz o lekarzu rodzinnym to będzie widział.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 16 / 2 / 0
Chodzi mi o psychiatrę na oddziale dziennym. Wiem że widzi recepty od innego psychiatry NFZ. Z receptomatu też będzie widział?
  • 5343 / 959 / 0
Tutaj niestety nie pomogę, nie posiadam takiej wiedzy, jednak znam osobę która jak będzie na forum na pewno będzie znać odpowiedź.

Na pewno się pozmieniały przepisy ostatnimi czasy w tym temacie tyle wiem ale wiem jednynie że lekarz POZ widzi wszystkie recepty.

@ladyinnaightmares
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 559 / 201 / 0
@TajemniczyKot, tak, lekarz POZ (rodzinny) będzie widział - niezależnie kto wystawi receptę: czy receptomat czy lekarz przyjmujący prywatnie. Lekarz na oddziale jak sprawdzi specjalnie to też prawdopodobnie zobaczy.
  • 16 / 2 / 0
A w jak jest z trudnością dostania baklo w receptomacie? Wymagają dostępu do historii leczenie i sprawdza że nie miałem przepisane? Będzie ktoś do mnie dzwonić?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?

Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.