Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
nie pamietam prawie nic z tego zdarzenia, znam je z opowiesci.
na stany lekowe mialam wtedy przepisany lorazepam, 1mg bo psychiatra wiedziala o moim uzaleznieniu od marihuany, nie chciala dac wiecej.
Ja se stwierdzilam ze opierdole ze 2 blistry na dobry poczatek. Zapaliłam bongo i z tego co kojarze chyba wypilam troche alko. kolejna czesc historii pamietam takimi przebłyskami, jak przez bardzo gesta mgłe. leże na tylnym siedzeniu samochodu, cos sobie klikam w telefonie, fascynuja mnie kolory ikonek na ekranie i to z jaką łatwoscia mozna je przesuwac palcem w inne miejsce. po jakiejs godzinie drogi i tej swietnej zabawy telefonem ogarniam, ze nie mam przy sobie telefonu, tylko go widziałam a go nie było. tak sie zaczeły potezne haluny. kontaktu ze mna nie było praktycznie wcale, jednak jakims dziwnym trafem jak dotarlismy na miejsce (do psychiatryka) lekarz stwiedzil ze i tak zrobi ze mna wywiad zamiast mnie polozyc na obserwacje. reszte historii znam z wypisu ze szpitala. nie wiem jakim cudem ale widząc doslownie ludzi i rzeczy ktorych nie bylo na sali w ktorej siedzialam gadajac z lekarzem, nagle zaczelam ogarniac co sie dzieje (o chuj jestem w szpitalu) i wkrecilam mu ze przez moje uzaleznienie od marihuany, kiedy zobaczyłam ze mi sie skończyło jaranie pomyslalam ze odurze sie tym lorazepamem, stracilam kontrole nad rzeczywistoscia i tak sie znalazlam tutaj. lekarz mowi spoko spoko i mnie wypisuje od razu do domu.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.