uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 2882 / 303 / 0
Sam nie hoduje ale widzę że takiego tematu jeszcze nie ma więc zakładam.

Chwalić się co tam kto kombinuje
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 12773 / 2470 / 0
Byłem dziś rzucić okiem, co jest na spocie.
2 auto przesadzone kilka dni temu przez 2 doby zrobiły taki progres, że przecierałem oczy ze zdumienia. Chyba jeszcze nigdy tak mi ładnie nie startowały. No ale warunki były idealne.
Kiełek wsadzony bezpośrednio w niedzielę wyszedł, ale zastałem go jeszcze bez chlorofilu i na ziemi - albo dopiero wyszedł, albo się ugotował pod osłonką w pełnym słońcu (choć to wydaje się mniej prawdopodobne).
Niestety idzie chu*nia pogodowa i tempo spadnie. Mam jeszcze w kubeczku jedną sztukę, która idzie póki co bez zarzutu. Jako że budzę się po 5 (w sensie pierwszy raz), to wystawiam ją na parapet i idę spać dalej.
Łącznie ma ok 6.5 - 7h słońca co na pierwsze 5-6 dni wystarczy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.