Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 19 / 1 / 0
@Odstawienny

Podpinam się pod pytanie. Dzień po dawce 600+ jest zajebiście. Chciałbym aby dało się to osiagnac bez peaku na którym chuj wie co sie dzieje:D

Nie cytujemy postów znajdujących się bezpośrednio nad naszym postem. - {owerfull}
  • 3 / / 0
Po pierwszym razie (600 mg), następnego dnia miałem wrażenie, że jestem nieco ułomny, a moje procesy myślowe przebiegają w zwolnionym tempie, ale potem zdałem sobie sprawę z tego, że tak po prostu czasem mam :P Gorzej z masturbacją, erekcję osiągnąłem bez problemu, ale nie mogłem w ogóle dojść. Pretty annoying. Ogólnie jednak czuję się dość normalnie. Next day po wzięciu mojej największej dawki so far (900 mg na pusty żołądek) normalnie spotkałem się z kumplami na sesję Cthullu i odgrywałem postać mojego badacza-komunistę.
  • 499 / 149 / 0
Wczoraj wziąłem 780mg ważę około 83kg, muzyka brzmi nawet lepiej niż podczas tripa, humor bardzo dobry, aż chce się tańczyć. Chodzenie nie jest już aż tak przyjemne samo w sobie, ale wciąż sprawia przyjemność. Jedyny minus to źrenice na początku gorzej radziły sobie z dostosowywaniem się do jasności otoczenia przez co jak wyszedłem na zewnątrz to w stronę południa po której było słońce nie widziałem zbyt wiele.
  • 105 / 23 / 0
Jak dla mnie koszmar, nie dość, że po deksie mam problem ze spaniem to jeszcze długo dochodziłem do siebie od rana. Do tego ciągłe wykręcanie ciała i pustka w głowie. Substancja z jednym z gorszych zjazdów jak dla mnie.
  • 28 / 4 / 3
Za duze dawki stosujecie. W USA jest od 2-3 lat lek na depresje zawierający DXM.Stosowany w leczeniu . Okazuje sie ze w dawkach podprogowych działa silnie antydepresyjnie.
  • 1020 / 313 / 5
@ThePrinceOfTerror94 To nie do końca tak. Znaczy, jest lek zawierający DXM. Konkretnie to zawiera 105mg bupropionu i 45mg DXM (o ile mnie pamięć nie myli). Ale tutaj zaczynają się schody, bo bupropion jest nieodwracalnym inhibitorem cyp2d6, a DXM jest metabolizowany przez cyp2d6 do DXO. Rekreacyjne stosowanie DXM w głównej mierze opiera się na aktywnym metabolicie DXO, który działa silniej i inaczej od DXM. DXO jest znacznie silniejszym dysocjantem, jak ketamina czy alkohol, a w znacznie mniejszym stopniu uwalnia serotoninę i słabiej działa na recepytory sigma.
I teraz, sam DXM jest zancznie bardziej zamulający niż dxo. DXM może powodować uczucie takiej nieprzyjemnej sennsości, gdzie jednocześnie jest się ospałym, ziewajacym i niemoże się spać.
Takie działanie po wzięciu DXM może się pojawić gdy:
a) przyjmuje się jakie inhibitory cyp2d6 (zwykłe albo nieodwracalne)
b) już się takim urodziło, że ma się cytochrom 2d6 mało aktywny i wątroba sama z siebie słabo metabolizuje DXM do dxo.
Z tego co pamiętam, DXM brany z bupropionem praktycznie nie metabolizuje się do dxo, a jednocześnie stężenie DXM jest 23-krotnie razy wyższe niż by było bez bupropionu. Więc, to niekoniecznie niskie dawki DXM działają antydepresyjnie.
Natomiast, metabolizm DXM da się przyspieszyć jedząc dużo pieprzu chyba. Ale już z dwa lata odkąd ostatnio o tym czytałem i mogłem z czymś pomylić.
Aczkolwiek, warto jeszcze wspomnieć, że dysocjanty również mają udowodnione działanie antydepresyjne, więc DXM brany również sam, bez bupropionu może działać antydepresyjnie. Metabolizując się do dxo, które jest silnym dysocjantem. Ale tutaj to bardziej polecam ketaminę. Ona działa mocno antydepresyjnie, oczywiście następnego dnia jak już zejdzie.

Bupropion+DXM(Auvelity) - Wątek ogólny
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 31 / 2 / 0
Nastrój następnego dnia jest zdecydowanie lepszy to fakt, oczywiście trzeba robić przerwy bo można sobie przeorać umysł gdy za często stosujesz i za dużo.
Powinniśmy iść w nootropy co będą mogły uzyskać najlepszą wersję ciebie wyciągną potencjał naprawią na ile da się wadliwe geny , ultimate human
  • 904 / 159 / 0
Ja pamiętam, że po dawkach 450 mg, branych w nocy w celu spędzenia tripa z słuchawkami w uszach, na drugi dzień zawsze spałam do południa, a później wstawałam z dobrym poczuciem humoru, raczej dobrze to na mnie działało. Bywałam wtedy mniej kłótliwa, bardziej skora przykładowo do pracy w ogródku w sobotę, a nienawidziłam tego robić.
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.