20 marca 20217key pisze: Tobie Sclero to bym polecił BetainęHCL... jak jest problem z kwasem żołądkowym to się żelazo nie wchłania a kurkumina zadziała odwrotnie... jako chelator wybierze ci żelazo z organizmu.
@Morfeo A napisz co robisz w ciągu dnia ze pijesz tyle wody ? Bo jeśli np. Ćwiczysz uprawiasz sport czy pracujesz fizycznie to nie ma sie co martwić a wrecz przeciwnie właśnie dobrze że dużo pijesz wody przy wysokiej aktywności.. gorzej jeśli np. leżysz cały dzień do gory brzuchem ..
Objawia się to tak, że rano popijam tylko tabletkę, a chodzę sikać z 5 razy w ciągu ok 2-3h (barwa przezroczysta). Pijam tylko wodę i mam wrażenie, że z przerzuceniem się głównie na nią + herbatę w ciągu dnia to tak mam. Pijąc jakieś kolorowe napoje tak nie miałem.
Trochę mi to dokucza. Czy ktoś też tak ma i łączy to z nerwicą? W sumie pijam ok 2l płynów dziennie.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
@7dni Przyjrzyj się swojej diecie najpierw, albo spróbuj zmienić wodę na średnio/wysoko zmineralizowaną i obserwuj, czy nie zauważasz poprawy. Możesz również zastosować najprostszy domowy izotonik. Oto przepis: wymieszaj 500 ml wody, sok z 1/2 cytryny, 1 łyżkę miodu (węglowodany) oraz szczyptę soli (sód).
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
03 czerwca 20267dni pisze: Czy ktoś miał/ma nerwice pęcherza lub coś takiego?
Objawia się to tak, że rano popijam tylko tabletkę, a chodzę sikać z 5 razy w ciągu ok 2-3h (barwa przezroczysta). Pijam tylko wodę i mam wrażenie, że z przerzuceniem się głównie na nią + herbatę w ciągu dnia to tak mam. Pijąc jakieś kolorowe napoje tak nie miałem.
Trochę mi to dokucza. Czy ktoś też tak ma i łączy to z nerwicą? W sumie pijam ok 2l płynów dziennie.
04 czerwca 2026CloneserSztuki pisze: Piwo 0% dobrze r
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.