Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 2814 / 367 / 0
20 marca 20217key pisze:
Tobie Sclero to bym polecił BetainęHCL... jak jest problem z kwasem żołądkowym to się żelazo nie wchłania a kurkumina zadziała odwrotnie... jako chelator wybierze ci żelazo z organizmu.
No z tą BetainąHCL pomyśle bo jest coś na rzeczy bo nie dość że brakuje mi żelaza przez co zawsze wyniki krwi ( hemoglobina itp nisko ) to i biore żelazo w formie leku biore i to nie mało i nadal lipa .. spróbować mogę ale dzięki za radę :)

@Morfeo A napisz co robisz w ciągu dnia ze pijesz tyle wody ? Bo jeśli np. Ćwiczysz uprawiasz sport czy pracujesz fizycznie to nie ma sie co martwić a wrecz przeciwnie właśnie dobrze że dużo pijesz wody przy wysokiej aktywności.. gorzej jeśli np. leżysz cały dzień do gory brzuchem ..
  • 1174 / 228 / 23
Ćwiczę z 1.5 godziny, ale siłowo. Nie leżę, ale nie pracuję fizycznie. Czasami mi się zdarza, gdy np. mam 4l napoju, zrobię dobre zupy, które lubię i np. wypiję tyle wody do godziny 18 a potem jeszcze przed snem sobie miętę zaparzę. To nie jest tak codziennie, ale czasami mam takie dni. Nie puchnie mi ciało ani nic.
  • 381 / 87 / 0
Czy ktoś miał/ma nerwice pęcherza lub coś takiego?
Objawia się to tak, że rano popijam tylko tabletkę, a chodzę sikać z 5 razy w ciągu ok 2-3h (barwa przezroczysta). Pijam tylko wodę i mam wrażenie, że z przerzuceniem się głównie na nią + herbatę w ciągu dnia to tak mam. Pijąc jakieś kolorowe napoje tak nie miałem.
Trochę mi to dokucza. Czy ktoś też tak ma i łączy to z nerwicą? W sumie pijam ok 2l płynów dziennie.
  • 9646 / 1901 / 2
Czysta woda ? Jeśli tak to nic dziwnego, że dodatkowo się odwadniacz.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 80 / 12 / 0
Od kiedy woda jest niedobra? Picie samej czystej wody w umiarze nie jest powodem odwodnienia, jeśli zadba się o zapewnienie organizmowi podaży sodu oraz potasu z zbilansowanej diety. Nie mówimy tutaj o ciężkim wysiłku, albo maratonie na stimach, prawda? Wtedy trzeba już sięgnąć po dobre izotoniki, lub dodawać elektrolity do płynów.

@7dni Przyjrzyj się swojej diecie najpierw, albo spróbuj zmienić wodę na średnio/wysoko zmineralizowaną i obserwuj, czy nie zauważasz poprawy. Możesz również zastosować najprostszy domowy izotonik. Oto przepis: wymieszaj 500 ml wody, sok z 1/2 cytryny, 1 łyżkę miodu (węglowodany) oraz szczyptę soli (sód).
  • 9646 / 1901 / 2
Poczytaj o napojach hipertonicznych i hipotonicznych. Jak tam 0.5l wody wypije spoko, 1l też raczej przejdzie ale jak on wypija +2l codziennie to choć część wody musi być lekko osolona i dobrze jakby choć trochę cukru w niej było
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 298 / 30 / 0
Piwo 0% dobrze nawadnia
  • 2234 / 281 / 0
03 czerwca 20267dni pisze:
Czy ktoś miał/ma nerwice pęcherza lub coś takiego?
Objawia się to tak, że rano popijam tylko tabletkę, a chodzę sikać z 5 razy w ciągu ok 2-3h (barwa przezroczysta). Pijam tylko wodę i mam wrażenie, że z przerzuceniem się głównie na nią + herbatę w ciągu dnia to tak mam. Pijąc jakieś kolorowe napoje tak nie miałem.
Trochę mi to dokucza. Czy ktoś też tak ma i łączy to z nerwicą? W sumie pijam ok 2l płynów dziennie.
Zacznij pić czystą wodę najlepiej muszyniankę.
  • 5917 / 1221 / 43
Ja odkąd byłem zmuszony stanowczo ograniczyć alkohol, to wypijam co najmniej półtora litra czystej (wody mineralnej). Do tego dwie gorzkie kawy i kilka herbat z miodem i cytryną, która zawsze zjadam.
04 czerwca 2026CloneserSztuki pisze:
Piwo 0% dobrze r
Noż... To już lepiej wodę pić.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 298 / 30 / 0
Czemu piwo O% gorsze od wody przy nawodnieniu? Woda przelatuje odrazu a piwko nawadnia czuje to zawsze. Mylę sie to mnie poprawcie…
ODPOWIEDZ
Newsy
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.