Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1500 / 92 / 2
W ciągu po benzo tylko raz cudem uśpiło mnie chyba 100 mg wyżej od zalecanej i nie muli mnie ten lek w ogóle.
action movie:gun:
  • 22 / 1 / 0
@ignis Spokojnie, spokojne. Senność mija dość szybko - przynajmniej po ok. tygodniu u mnie. A przez całą jesień jechałem na dawkach do 2 g ramów pregabaliny i też byłem uzależniony. Doksepina to jeden z najlepszych antydepresantów ogólnie, a szczególne wśród ujowo na mnie działajacych trójpierścieniaków (jeszcze opipramol - ale ten z deksiwkiem tylko). I przez zimę łykałem docelowo 3 x 25 mg doksy. Teraz jestem młody bozia. Biorę jeszcze 2 x 100 mg sulpi. Dobry lekarz jak Dał Tobie starożytny, nieco zapomniany, a wybitny lek. pzdr.
  • 22 / / 0
Dziś zaczynam brać owy lek zamiast pramolanu pierwszą tabletka wziolem zaraz po wyjściu od psychiatry poczułem tylko lekką senność która po godisninie minęła, czekam na efekt uspokajający zapewne potrzeba kilku dni
Bo jak na razie to jestem za mocno pobudzony, zestresowany
  • 22 / / 0
Dawno tu nikogo nie było wiem napisze coś od siebie

Biorę doksepin już 4 dzień
Dzień pierwszy wziolem od razu po wyjściu od psychiatry po 3/4h zeszło ze mnie całe napięcie
Dzień drugi straszne zmulenie wieczorem lekkie pobudzenie
Dzień trzeci ostre jazdy
Dzień czwarty czyli dziś ogólnie to zmulenie ale powoli wracajcie chęci do życia
  • 22 / / 0
Powiem Wam tak dziś dopiero 6 dzień brania doxepiny

W dzień mam Jescze takie objawy typowo somatyczne czyli uderzenia gorąca, pieczenia zakłóciła rwania serca, migotania itp ale 6 dzień to zbyt mało i zbyt krótko by nowy lek mógł się wgryźć, czytałem też forum i dużo ludzi pisało że minimum to lekko ponad tydzień więc trzeba czekać

Oczywiście przed wzięciem doxepiny to dwa razy byłem na sor z „zawałem” i za każdym razem wyniki wychodziły dobre

scalono/ lady

proszę niech ktoś powie że te pojebany jazdy mina cały dzień mocno roztrzęsiony rozdygotany, tak jak bym się czegoś silnie bał, drzemie mięśniu jazdy na sercu jedyny plus że to uczucie ciepła minęło normalnie się wykończę i już napisałem maila do swojej Pani doktor, ale Jescze pocieszam się tym że to dopiero 6 tabletka i tutaj pisali ludzie że dopiero po tyg gdzieś czuli wyciszenie narazie jest dramat plus do że po zwiększeniu pragebaliny wieczorem ciut lepiej śpię ale rano i cały dzień ostre jazdy

scalono @V44

Dobra mała aktualizacja
Pierwsze 6 dni to był koszmar

Dziś jest dopiero 8 dzień i powiem Wam że czuję się troszkę spokojniejszy to nie jest Jescze to czego oczekuje ale Wiaodmo lek potrzebuje czasu by optymalnie zadziałać nawet do 2 tyg
  • 22 / / 0
25 dzień
Dawka tylko 10 zamiast mnie wyciszać to mnie nakręca, niektóre objawy somatyczne zniwelował niektóre nie a moja psychiatra na miale odpisuje zbiorczo :( jutro dzwonię i się umawiam bo dalej czuje to dziwne ciepło w klatce piersiowej najgorzej w pozycji leżącej oraz siedzącej
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.