Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 803 / 8 / 0
Mój sprawdzony sposób to wysłanie autobusem.
Da się. Co się ma nie dać? Bez różnicy jaki kraj.
  • 117 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Owoc »
jak to autobusem :) co nalezy napisać na paczce jak poinformowac ludzi na poczcie ze chce wyslac paczkę autobusem.
  • 803 / 8 / 0
Kursują autokary z ludźmi. np. DE-PL, UK-PL, etc Zabierają także paczki i pieniądze.
Do Hiszpanii też powinny jeździć.
  • 117 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Owoc »
A JAK wyglądają kontrole szczegółowe na lotnisku. ?
Kumpel mówił że jak lata do usa to go zawsze wybiorą na osobistą, ale jakoś nigdy nie zapytałem jak to wygląda a teraz niestety niemam już z nim konktaktu bo on znowu znowu za wielką wodą ?
Bo mam taki plan jeśli będę wracał do kraju samochodem zabiore ze sobą normalnie towar ( dużą ilość tu gdzie jestem 100g trawki kosztuje 180eU ) i wsadze go do kompa w opakowaniu prózniowym zasypane lekko kawą do okoła a nawet jakby psy zatrzymały to powiem że nie moge otworzyć kompa bo ma plombe gwarancyjną.
A co do samolotu to myśle że jednak analnie będe musiał zadziałać ale już nie z towarkiem tylko z koksem moje celem przemytu jest czysty zarobek.
Co o tym myślicie ? Wiecie coś o szczegółowych kontrolach na lotnisku ?
  • 803 / 8 / 0
Jest oddzielny temat o lotnisku. Poszukaj w "narkotyki" lub art.62
  • 128 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Afghani »
Panowie, a co sądzicie o wypatroszonym z wnętrzności dysku twardym (da się to skręcić hermetycznie spowrotem). Bo to chyba dobry knif - ograniczenie zapachu i brak możliwości prześwietlenia. No i zastanowi się ktoś dwa razy, zanim otworzy , bo to może drogie nie jest, ale droższe od puszki kawy ;)
Demokracja nie może się sprawdzić. Wszędzie są matematycy, wieśniacy i zwierzęta – tak więc demokracja, teoria oparta na założeniu, że matematycy i wieśniacy są równi, nigdy się nie sprawdza. Mądrości nie można sumować – jej maksimum mierzy się mądrością najbystrzejszego członka danej grupy.
  • 803 / 8 / 0
Jak hermetycznie da się skręcić?

Pomysł dobry... jak wiele. Tylko nie miej na mysli laptoka, bo mogą kazac uruchonmić i lipa. Swoją drogą to nie wiem jakie wymiary ma dysk laptokowy...
  • 77 / 1 / 0
yam'teoretyk pisze:
Pomysł dobry... jak wiele. Tylko nie miej na mysli laptoka, bo mogą kazac uruchonmić i lipa. Swoją drogą to nie wiem jakie wymiary ma dysk laptokowy...
Normalny jest 3,5". Laptokowy 2,5".
Komputer bez dysku się przecież uruchamia. Dla pewności można sobie nagrać linuxa na płytę a w biosie ustawić CD na boot...
Uwaga! Użytkownik K.K.Baczyński nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 128 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Afghani »
Ja myslałem o normalnym, 3,5". jak wysle 10 dysków, to chyba nie bedą patrzeć, czy każdy działa. a linuxy live maja problemy z bootowaniem na lapach. zresztą, zawsze można wkręcać, że lap nie działa, bo chcemy go naprawić itd.
Demokracja nie może się sprawdzić. Wszędzie są matematycy, wieśniacy i zwierzęta – tak więc demokracja, teoria oparta na założeniu, że matematycy i wieśniacy są równi, nigdy się nie sprawdza. Mądrości nie można sumować – jej maksimum mierzy się mądrością najbystrzejszego członka danej grupy.
  • 803 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
Afghani pisze:
zawsze można wkręcać, że lap nie działa, bo chcemy go naprawić itd.
Na lotnisku pomyślą, że może masz ładunek wybuchowy...

Nie wiem jak na lądowych przejściach granicznych. Ale to ryzyko. W sumie jak będzie przypał to jest wszystko możliwe, szala zwycięstwa przechyla się szybko w druga stronę. Chyba, że to odważniki rzędu 5g...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.