Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Pamiętam, kiedyś takie inicjatywy wymiany różnych printow z własnych kolekcji różnych zarodników, pamiętam jak sam zbierałem kiedyś. Można było komuś podarować bądź się wymienić
Wiadomo że jest to legalne i nie ma z tym problemu. A w 99% zarodników się nie zbiera.
Proste pytanie:
Mam ciężko finansowo.. Czy ktoś chciałby się podzielić ze mną jakimś 1 printem lub dwoma.. mogę się za coś wymienić, odwdzięczyć opłacę przesyłkę.. whatever :3 lub jakoś pomoc.
Nie widzi mi się płacić parę stów za growkita albo mega zawyżonych cen za zarodniki na oficjalnych sklepach.
Czy ktoś mógłby coś pomóc w tym temacie
Tu potrzebna jest głęboka autorefleksja. Zdolność do krytycznego, ale nie krytkanckiego myślenia o sobie samym, o swoich uczuciach. Zdolność do zdystansowania się od własnych emocji zamiast życia nimi. Ale to też nie oznacza wypierania ich (na zasadzie "to nie moje") ani negacji. Nawet jeśli powodują ból czy są zawstydzające dla nas samych.
Ja w czasie terapeutycznego tripa staram się być obserwatorką wizji, uczuć i myśli jakie się pojawiają, a nie ich autorką czy czynną uczestniczką. Pozwala mi to na budowanie świadomości z czym tak naprawdę mam problem, czego nie potrafię przezwyciężyć, co mnie blokuje. I już po wszystkim staram się wnioski z takiego tripa wcielić w życie.
Opowiem ci na swoim przykładzie.
Jestem cały czas wkurwiona i zmęczona. Te dwa uczucia stanowią mniej więcej 80-90% wszystkich moich uczuć. Poprzez "wkurwiona" mam na myśli dziwny miks bycia złą, zdenerwowaną, wystraszoną, pod presją, głodną, niewysraną, przejedzoną, zawiedzioną i dodaj do tego jeszcze wiele, wiele innych negatywnych uczuć, które sumarycznie tworzą ten chaos bycia wiecznie wkurwioną. Trip pozwolił mi uświadomić sobie właśnie z jakich uczuć ten chaos się składa i że głównie stanowi to wypalający mnie gniew. Gniew z powodu tego, że nie tak miało wyglądać moje życie. Nie tak wyobrażałam sobie świat jak osiągnę wiek, w którym aktualnie się znajduję i nie taką codzienność (nieustającej walki z bólem kręgosłupa) chciałam. A drugim głównym uczuciem było poczucie osamotnienia. Że tak naprawdę nie mam szczerego i wspierającego grona przyjaciół, bo relacje z czasów szkolnych i studenckich znacząco się zmieniły. Tak, czasem gadamy, czasem się spotykamy, ale to nie jest to samo. Każdy poszedł w swoją stronę, każdy ma swój świat, a przez konieczność nieustającego zapierdolu nie mamy czasu dla siebie i w efekcie przyjaźnie stały się powierzchowne i okazjonalne. Trip pozwolił mi zbudować świadomość tego wszystkiego. A to z kolei dało impuls do pełniejszego otwarcia się na męża. Na szczere, świadome i przede wszystkim konkretne powiedzenie mu jak się czuję. Co mnie aktualnie gryzie. I jak bardzo doceniam i jak bardzo ważne jest dla mnie kiedy mogę wieczorem się do niego przytulic oglądając jakiś film czy serial albo coś na youtubie. Wkurwienie nie minęło. Ale wiem jak sobie z nim lepiej radzić i nie przytłacza mnie. Nie blokuje. Wiem czego potrzebuję, aby trzymać to w ryzach. Bo mam lepszą świadomość uczuć jakie się za nim kryją i potrafię sobie z nimi radzić.
Planując tripa pamiętaj, że liczy się tu nastawienie i klimat. Każdy ma swój sposób, swoje okoliczności, swoją muzykę.
Może spróbuj poszukać jakiegoś tripsittera jeśli samemu masz obawy?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.