Ja bym się nie krępował tylko to zrobił.
Pewnie już to zrobiles.
13 marca 2026Alkolekoman pisze: Sorry kolego, że cię cytuje ale przez telepanie itp noe mogę znaleZc jak napisać tu post samemu. Wczoraj o 18 miałem wyrywanie zębów, 6tki i 7ki. Mam dwie ciemne dziury obok siebie, podobno ładnie się goi. Wszystko oki. Tylko problem taki, że wychodząc powiedział 3 dni najlepiej zero alko, dragów i przede wszystkim alkood dobrych trzech lat codziennie pije od 3 do 8 piw, jaram zioło codziennie,(o tabletkach nie będę pisał bo połknąłem po prostu) no i szlugi oporowo palę. Dziś się budzę(już rano zlany potem itp) i od tamtej pory objawy abstynencji narastają z każdą godziną, nawet o tym szlugu marzę. Jestem na skraju padaczki, trzęsie mnie jak żula spod sklepu. Pytanie brzmi po prostu jak myślicie, mogę się napić tego 1 piwa/100tke wódy, papierosa jednego i jakiegoś buszka do tego.
Chyba że biersz jakieś leki
"Rutyna to rzecz zgubna "
Suchy zebodol to nic przyjemnego .
A z piciem chodzi o
Picia alkoholu po wyrwaniu zęba nie wolno przez minimum 24-72 godziny, ponieważ rozrzedza on krew i podnosi ciśnienie, co grozi krwotokiem, wypłukaniem skrzepu i powstaniem bolesnego „suchego zębodołu”. alkohol utrudnia krzepnięcie, drastycznie opóźnia gojenie rany, zwiększa ryzyko infekcji oraz wchodzi w niebezpieczne interakcje z lekami przeciwbólowymi i antybiotykami
Jak jestes uzależniony to piwko sobie wypij bo większe szanse że ten skrzep wyleci jak zaczniesz się telepać
Na odstawce wywali ciśnienie
Proste logiczne że jak jesteś w ciągu to inna sprawa
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
teleport do kryzysowych ~ kwik
G oogle AI:
Opisywane objawy to najprawdopodobniej ropnie skórne oraz zapalenie tkanki podskórnej. U osób uzależnionych od narkotyków są one zazwyczaj wywołane przez zakażenia bakteryjne (najczęściej gronkowcem) i wynikają z braku higieny, nieprzestrzegania zasad sterylności podczas iniekcji lub ogólnego wycieńczenia organizmu
Konsekwencje w postaci:
Rozlanego stanu zapalnego, czyli tzw. ropowicy.Owrzodzeń i martwicy tkanek.Groźnych dla życia powikłań, w tym sepsy lub zapalenia wsierdzia.
Reasumując: szpital. Możesz umrzeć
teleport do kryzysowych ~ kwik
Z tym szpitalem trochę mnie podłamałeś, bo byłyby pytania dlaczego a tego boję się najbardziej, jeszcze przecież rodzinie nie powiem że przyćpałam. Czekam aż toksyny opuszczą moje ciało i chciałabym pójść może na początek do lekarza, ale nawet nie wiem jakiego.. bo do dermatolog, laryngolog kuewa ginekolog? Nie przejmuje tym czy mogę umrzeć czy nie, ale to uprzykrza mi życie że non stop coś mi wycieka, chodzę podpuchnięte jak beczką, chujowo oddycham, słyszę. Nawet ciężko mi umyć włosy bo pod ciśnieniem wody pękają mi te jebane Pęcherze i to jest niekończąca sie ropa której nie ma szansy umyć.. skąd się to tak właściwie wzięło? nawet szukając tutaj nie ma takiego przypadku
edit: na SOR
Ale spoko, poczekaj sobie, może w najlepszym przypadku rozwinie Ci się tylko sepsa.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.