Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Hej, mam problem z tabletkami oxycontin 40 mg. Normalnie biore oxydolor 80 mg dzielony na cztery dawki dziennie, albo łykam albo sniff, teraz nie mam dolorów więc zostaje oxycontin. Tak jak po dolorach wszystko jest git przeważnie biorę 20 po jakiś dwóch godzinach znowu 20, tak po oxycontin nawet po 10 mg mam duszności po 20 silne duszności. Ktoś może coś poradzić, bo podejrzewam że to jakaś reakcja alergiczna na skład tabletki. I w dolorach i continach zmywam otoczkę
Pytam o porady jak uniknąć reakcji alergicznej a nie jak to odstawić
  • 50 / 3 / 0
Co na wyrzuty histaminy? Po 240mg i.v jestem czerwony przez 2 dni i schodzi mi skóra. Jakieś metody na to?
  • 4 / / 0
Czy na kogoś też tak szybko działa podanie donosowe oksykodonu? ja czuję działanie praktycznie od razu, w mniej niz minutę, do tego w parę minut czuję już pełnię działania (chociaż w sumie to akurat może być jedynie złudzenie) nikt kogo znam tak szybko nie czuje jego działania, niektórzy nawet mówią że dopiero po pół godziny.
  • 4 / / 0
@vampireles

według mnie zacznij najpierw od średniej dawki powiedziałbym 20mg.
zobaczysz jak będzie i najwyżej dołóż kolejne 10 lub 20.
możesz też drugą dawkę a nawet pierwszą wciągnąć nosem, wchodzi bardzo szybko i szybko zobaczysz czy jest git czy jeszcze dołożyć.
jak ja pierwszy raz brałem to 20 nosem w ogóle nie poczułem, potem jeszcze kolejne 20 popnałem i dalej średnio czułem więc zapaliłem mega bongo i ostro nodowałem.
kolejnymi razami też ledwo co czułem, trochę tylko na początku i potem nic.
z tymi opioidami pierwszy raz jest trochę dziwny (przynajmniej dla mnie ale słyszałem że inni ludzie też tak mieli)
nie czuć tego geeka, receptory muszą się "przyzwyczaić" i za kolejnymi razami jest lepiej.
prawdopodobnie różni się to w zależności od człowieka.
jak już brałeś/aś i czułaś tą opio fazę to myślę, że poczujesz to.
tak szczerze w różnych źródłach sprawdzałem dawkowanie i myślę że jest zaniżone z powodu bezpieczeństwa.
np. na psychonauts nosem 25mg już jest jako "heavy", tak samo knowdrugs. dla mnie 40mg nosem to dobry geek, nie za duży, wręcz idealny (bez tolerancji).
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.

Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe