Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 681 / 174 / 0
27 kwietnia 2026Kazik444 pisze:
2lata temu byłem na amisulpiryd ale tylko 3tygodnie bo mialem krecz szyi jak sądzicie jak sproboje ponownie moze wystąpić taki skutek uboczny?
Zgłaszać takie rzeczy należy lekarzowi. Bywa też akatyzja. To jest chyba od zbyt wysokich dawek początkowych.
  • 4 / / 0
Biorę ten lek na schizofrenię. 800mg rano, 400mg popołudniu - dawki dosyć duże, ale też dopiero takie działają na moje objawy. Nie pojawiła się akatyzja, ani inne zjawiska niepożądane.
Dużą wadą amisulprydu jest to że na nim nie działają inne substancje, czy to kodeina czy kofeina. alkohol działa słabiutko, piwo można pić jak wodę. Także skończyły się stare dobre czasy...
  • 681 / 174 / 0
Pamiętam lata temu alkohol działał silnie euforycznie i nie zauważyłem by słabiej. Lepiej przy lekach jednak nie pić, bo to prosta droga do marskości wątroby.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.