Chciałbym skorzystać, ale nigdy nawet nie logowałem / rejestrowałem do IKP.
28 kwietnia 2026visitorQ pisze: @przekletykozisyn Ciekawe, dopiero co mi pisaliście, że marihuana nie uzależnia, że to uzależnienie jest na poziomie uzależnienia od kawy nawet lżejsze, jak podjadanie słodyczy.
A tutaj bezsenność taka, że trzeba kwetiapinę brać.
Szczerze to współczuję, kwetiapinę tylko raz próbowałem i dla mnie był to ciężki psychotrop.
Zasadniczo żadnych leków psychotropowych nie należy odstawiać z dnia na dzień. Neuroleptyki i antydepresanty też nie uzależniają, przynajmniej tak jest podane w ulotce ale jak sam odstawisz to potrafi nieźle poskręcać i pospinać tak, że głowa mała. Gorączka, wymioty, silne bóle neuropatyczne, zaparcia albo biegunka, to tylko niektóre z wielu objawów odstawiennych w przypadku tych leków. Nie warto tego brać bez zaleceń lekarza, a tym bardziej odstawiać na własną rękę.
12 maja 2026visitorQ pisze: Jak oceniasz moc leku?
wczorajjezus_chytrus pisze: Jak to jest w końcu z tym IKP - sprawdzają, nie sprawdzają? Przykładowo kiedy wybiera się "transfer" z innej kliniki, z której usług skorzystało się 2 razy jeszcze za czasów teleporad?
Chciałbym skorzystać, ale nigdy nawet nie logowałem / rejestrowałem do IKP.
Jak usunęli teleporady to zrobiłem transfer do lokalnego aspotu stacjonarnie. Jakiś czas później dostałem sms od wcześniejszej kliniki ze dla stałych pacjentów e wizyty dalej działają i skorzystałem z tej opcji bez żadnych transferów.
Teraz się przestraszyłem ze jakieś ikp mogą mi sprawdzać ?
O IKP pytam, bo każda klinika ma to w opisie. Być może tylko dlatego, że tak mówi ustawa...
to ja się dopytam czy korzystając z dwóch klinik jednocześnie nie łamię w żaden sposób prawa i czy oni to widzą w jakiś sposób przez ikp?
EDIT - a jednak wychodzi na to, że teleporady są nadal możliwe. Ta ustawa nie wymaga osobistego stawiennictwa, tylko zbadania. Tylko koszt spory, ale piszą, że dają zapas na 3 miesiące. Chyba zaryzykuję...
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.