Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3497 / 741 / 9
Ostatnio odkryłem super spot mianowicie splot słoneczny. Bo jeśli chodzi o auto szczepionkę to nie dość, że musi być widać żyłę, to jeszcze trzeba mieć możliwość manipulacji, wciśnięcia tłoczka, tak aby nie wypaść. Ach gbybym miał siebie jako senseia wiele lat temu... Nie miałbym zajazdów.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 31 / 2 / 0
Podziwiam. Ja zawsze jak już to supialam się na rękach, nie miałam odwagi nawet walić w nogi bo wiem jakie ryzyko się z tym wiąże. Niestety to spowodowało, że zajechałam sobie kable na rękach dość mocno, no ale inne nie są uszkodzone. Najgorsze jest przebicie żyły i jak traci ona ciśnienie, wtedy jest kombinowanie....
  • 31 / 2 / 0
Ja nigdy nie strzelałam w nogi, bo krew krąży do góry i wiąże się to z większym ryzykiem miażdżycy i z zatorów, dlatego też skupiałam się na żyłach na rękach jak jeszcze brałam IV. Raz próbowałam strzelić w stopę i tak wjechalam w nerw, że skutecznie mnie to zniechęciło do kombinowania z żyłami przy nogach czy w innych miejscach niż ręce, pomimo, że i tam kable miałam tak zniszczone i ciśnienie w nich było tak słabe, bo żyła była przebita na wylot, że nie raz nie dwa męczyłam się godzinami żeby dobrze się wkłuć.
  • 1724 / 275 / 0
@MustangGT ja boję się nawet myśleć co może mnie czekać w przyszłości bo żyły na nogach mam zajechane na maxa. Żeby to jeszcze było tylko od udanych strzałów ale ja katowałem te kable tępymi igłami, przebijałem na wylot, kłułem w to samo miejsce wiele razy, kompletne wariactwo. Z rękami było to samo zresztą i teraz co raz częściej mi drętwieją dłonie. Trwało to latami i uważam że i tak mam szczęście że mogę normalnie funkcjonować, zapierdalać w robocie. Ale co będzie kiedyś to wolę nie myśleć.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.