Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 103 / 23 / 0
Niestety nasze ukochane państwowe TVP zainteresowało się tematem i przypierdalają się do szotów konopnych. Pewnie dni tej zabawy są już policzone.
  • 30 / 2 / 0
Też mam wrażenie, że jak temat trafia do dużych mediów, to zwykle zaczyna się robić wokół tego presja.

Często wygląda to tak, że najpierw pojawia się kilka materiałów w TV czy prasie, a potem dopiero zaczynają się kontrole albo zmiany w przepisach. Dlatego możliwe, że faktycznie niedługo coś się w tej sprawie zmieni.
  • 227 / 12 / 0
Polskie robale w formie... Jak to zniknie to chyba zacznę rozsypywac nasiona po całej pl 🤣
Dawniej dzieciaki wychowywały się przy Panu Kleksie
Teraz wychowują się przy Panu Deksie
  • 30 / 2 / 0
No niestety często tak to wygląda. Jak temat podłapią duże media, to zaraz robi się wokół tego afera i zaczyna się szukanie sposobu, żeby to przykręcić.

Już wiele rzeczy tak kończyło – najpierw głośno w telewizji, a chwilę później nagle kontrole i zmiany w przepisach. Wię
  • 3 / / 0
Na 100% sie za to wezmą. Zaraz będzie 0% THC dozwolone
  • 19 / 3 / 0
Z tego co pamiętam to to jeszcze przed covidem było dostępne w fazie początkowej. Nikomu nie szkodziło. Nikomu nie przeszkadzało. Teraz pewnie więcej jest tego w stacjonarkach. W ogóle zauważyłem, że w mniejszych miastach rośnie zapotrzebowanie na "vape shopy", średnio skojarzone ogólnie z konopiami, ale jednak tam część producentów shotów uderzyło tam z produktami i.... ktoś zauważył, że zbyt skutecznie to działa jak na suplement. Komuś ważnemu przestraszyło pewnie dzieciaka i teraz mamy... Jednak najgorsze jest w tym wszystkim to dziennikarskie pierdolenie o "dopalaczach" i "syntetykach"
  • 46 / 1 / 0
Siemka kupiłem fresh bomba strawberry strong+ , buteleczka 100ml, na THC miałem ogromną tolerke, codziennie 24 7 vapki, 3 komory z fenixa mnie dopiero robiły na 220°, w kazdym razie NIE PALE od 1.5 miesiąca, więc tolerancja raczej spadła do 0, ile zatem ML wypić na 1 raz ? Nie chce sie ujarać mocno, a nawet umiarkowanie, chce po prostu lekki lecz wyczuwalny efekt, waga ok. 75kg nie wiem czy to ma znaczenie, ale to mój 1 raz z takim shotem będzie
  • 32 / 5 / 0
@D0natt0
po edible/shocie, to trochę inna bajka niż vapowanie. I tu największy klasyk to: „eee nic nie czuję”, potem dolewka, a godzinę później teleport na orbitę XD

Jak chcesz tylko lekki, kontrolowalny efekt, to serio zacznij bardzo ostrożnie. Zwłaszcza że te shoty potrafią mieć nierówny profil działania zależnie od partii i producenta. W dodatku po spożyciu:

- wchodzi wolniej,
- działa dłużej,
- i trudniej wyczuć moment „wystarczy”.

Najlepiej:

- wypić mało,
- odczekać minimum 2h bez dokładania,
- nie mieszać z alko,
- i nie traktować dawki „pod wagę”, bo metabolizm i tolerka robią większą różnicę niż same kilogramy.

No i edible/shocik potrafi zaskoczyć nawet ludzi z dużą tolerką na palenie, bo 11-hydroksy-THC po przejściu przez wątrobę działa trochę inaczej niż sam buch z vapo. Dlatego lepiej niedoszacować niż potem siedzieć 5 godzin z myślą, że już nigdy nie będziesz normalny XD

Napisz jak było.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera

Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.