Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 6 / 1 / 0
@Swiezzy No ja również miałem bardzo podobnie. Niestety gdy ten "łeb do interesów" spotykał się z moim "łbem do ćpania", to często po tym nie było co zbierać %-D

Pisałeś o potliwości, pamiętam że na dużych, progowych dawkach kody też się pociłem, ale to i tak nic w porównaniu z tym jak się ze mnie leję obecnie, kiedy jestem na metadonie.

Co do bupry ci nie pomogę bo ja albo jadłem bunorfin a plastry tylko pukałem, ale mogę poradzić żebyś uważał i za każdym razem odczekał właśnie do tego skręta żeby się jako tako rozkręcił chociaż, bo ja raz doświadczyłem tzw "precipitated withdrawal" podając sobie buprę za szybko od ostatniej dawki "normalnego" opio i wspominam to koszmarnie, najgorszy skręt x 10, przez kilka godzin wiłem się z bólu jak glizda na łóżku.

Tak sobie czytam wątek i chciałbym wrócić do czasów kiedy kodeina była w stanie mnie jakkolwiek zrobić. Chociaż teraz to w zasadzie w ogóle mam wrażenie że moje receptory "się wyczerpały", bo nawet po detoxie i dłuższej przerwie od wszelakich opio, 200mg majki IV robi średniawo na może pół godziny a potem pozostaje tylko wkurw z niedogrzania... No niestety.
Przypomniało mi się jak przy ostatnim nawrocie i ciągu spóźniał mi się kurier z paczką. 2,5 GRAMA tramadolu nie było w stanie mi nawet zaleczyć do końca skręta. Pomimo przyjęcia takiej dawki i zapicia wywarem z najmocniejszego dostępnego w smartszopie kratomu dalej mnie skręcało. (Był to kilkutygodniowy ciąg na Oxy oraz H).
  • 67 / 11 / 0
29 kwietnia 2026freezin9moon pisze:
To i tak byś musiał wyzerować najpierw.
O ja no to lipa xd

Dzis dostane fete. Niedawno zmienilem prace i no troche mnie wychujali, bo na rozmowie bylo tak, a sie okazalo ze jest nieco inaczej, no ale chuj w to. Czuje, ze p bede znowu naduzywal kody, a nie chce wracac do tego co bylo i jest git jak teraz,a mogloby byc lepiej. Klasycznie chce uzywke zamienic uzywka. Z dwojga zlego chyba wole fete. Choc po moim ostatnim 2 tygodniowym maratonie, gdzie fete mialem z darkneta. Tak polecialem, ze przez te dwa tygodnie niewiele spalem. Za to zjazd byl epicki. Glosy za oknem, obgadywaly, wolaly mnie, haluny mialem ze ktos pisal a nie pisal bla bla. Ale dobra, robil ktos podobnie i kode zamienil na fete? Badz probowal? Sa osoby, ktore powiedza, ze lepszy zjazd niz skret? feta zdawala egzamin i niwelowala ewentualnie skreta?Zniechecala do podrozy po aptekach? Jest to warte zachodu?
No i jesli dzisiaj przed dwiema godzinami wrzucilem 225mg pregi+ 630mg kody i tak za 3h siegne po fete to raczej nicc sie nie powinno stac, prawda?
  • 653 / 39 / 0
1)Moi mili państwo. Nie no jest tragedia z ta odstawką, dopiero teraz człowiek się orientuje w jakim zaszczanym nocniku rękę trzyma.. Zapasy - wpierdolone, teraz to nawet wpierdolilem to co na jutro na skreta bylo, teraz goly i wesoly, niech chociaz bomba przyjemna bedzie. Ciężko mi się z kodeina rozstać, a ja w oxy chcialem celować. Jutro próbuję dalej ten bunondol chyba ogarnąć po najtańszych teleporadach - próbował ktoś? - pewnie małe szanse, może jakiś łaskawy lekarz się trafi, oczywiście o psychiatycznych teleporadach mówie. Najgorsze to że nie mam nawet motywacji do tego, troche podryfowałem od brzegu. Jasny chuju. Jedyne to że hajs się praktycznie skończył, góra 1/2dni i zacznie się zabawa. Mózg odrzuca wszystko co z odstawką zwiazane - puste myśli. Pasowałoby i tak iść na terapie bo jeszcze pierdolną wszystkie emocje przy tym, które od dekady się uzbierały po stimach i b-k a które koda zaciszała - / "wyjebanizm" był. Wziałem sobie 2g mefa 2dni temu, ojebalem to w 5h+ moze, jeszcze takie tory ze mnie aż pojebało troche, ale juz wrocilem do siebie na szczeście, ale to nie da mnie raczej już. Się skusiłem bo jakiś taki inny od wszystkich. Mniejsza.
2) Bardziej pisze ten post, nawet jak się nie uda ogarnąć bupry w tabletkach to jeżeli te plastry 20mg zadziałają to moge te skręty zaleczać naprzemiennie z thioco( Czy to wgl bedzie działać)? Czy pierw moze sprobowac czy to działa i jezeli tak to jechac na nich do skonczenia się a pozniej ew thioho?? *Help* jak mam to pociąć najlepiej, jakbyscie zasugerowali, bo nie chce wziać niby za dużo i zmarnować potencjału *HELP*
- A właśnie czy moge wtedy jakiegoś browarka się ewentualnie napic do tego? W tym roku moze 4 piwka jeblem, to chociaz bym się moze wspomógł tym na skręcie, chociaz pewnie stosowałbym pregabe dodatkowo to pewnie piwko jedno by siadlo tak do spania. Chociaż nie wiem, bo juz któryś raz mnie boli brzuch od paru dni, jakby mi ktoś normalnie papierem ściernym od środka przejechał.

Zdrówka userzy, zdrówka.
  • 2942 / 635 / 0
@Swiezzy Nie rozumiem tych pytań o buprę, bo @MagOgnia Ci już dokładnie wszystko wyjaśnił dwa posty wyżej.

Pomysły z tego wątku osiągają ostatnio szczyty głupoty — alkohol na skręta... i to kiedy, cytując,
boli brzuch od paru dni, jakby mi ktoś normalnie papierem ściernym od środka przejechał.

@TakiSobieJa Jeżeli Twoje stosowanie amfetaminy polega na unikaniu snu 2 tygodnie to długo tak nie pociągniesz, a Twoje rozważania odnośnie zamiany kodeiny na fetę zakończą się politoksykomańskim ciągiem zapewne przyprawianym jeszcze benzodiazepinami. Najpierw rusz trochę głową; póki tego nie zrobisz, na co byś kody nie zmienił, skutek będzie taki sam. Gdybyś stosował umiejętnie, w odpowiednich dawkach, to mogłaby pomóc w zniwelowaniu chęci aptecznych przechadzek itd..
serotoninowy pisze:
a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
  • 22 / 1 / 0
Ni wuja - nie ma opcji, abym powrócił do ciągu kodowego. Waliłem przez 6 lat codziennie po 600 mg, a od 4 lat jestem czysty. Spróbowałem dziś "sportowo" 240 mg i pogrzało fajnie, ale na zejściu dostałem lekcję: weszły lęki, zjazd nastroju kolosalny i dystopijny. Ni wuja - nie ma opcji, abym powrócił do ciągu kodowego i nawet "sportowo" nie ma opcji. Wolę dorywczo tramadol łyknąć, albo Kratom.
  • 653 / 39 / 0
@Vetulani44
Mordo, o tym alko to nie myslalem na codzien skreta, owszem pobolewal brzuch tak jak napisalem, tyle ze to trwalo pare dziesiat minut, najczęściej po zarzuceniu kody i sie uspokokajalo (wiadomo dlaczego) --> myslalem co jakis czas o jednym piwku na sen gdybym jednak mial na skrecie z nim problem. Gdybym nie musial to bym nie pil, choc pewnie chodziloby po glowie gdybym o "pustym ryju" siedzial.
Co do tych pytan do bupry, nie rozumiem "płukania", pytam bo nie chce zmarnować ani 1mg w tych plastrach, czy pocięte na ileś części byly płukane, czy całe, czy jedna cześć z pociętych, jeden ziomek mi doradzil pociąć i wyplukac dobrze usta cieplą wodą, najlepiej pare razy i wladowac do gęby, i trzymajac nawet 1h. Stad te pytania ze nie chce wziac za duzo i zeby się zmarnowało. Ew wytestuje na sobie ale jakby ktos umial doradzic dokladnie to chetnie wezme to pod uwage. najwyzej od najmniejszej czesci sprobuje i isc w gore póki nie zalecze skręta.
  • 20 / 1 / 0
Skręty po kodeinie? No daj spokój, wystarczy jedna mała paczka thico, aby zaleczyć fizycznego skręta, a reszta wszystko zależy od głowy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.

Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera

Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.

USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad

Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.