Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
———

Czas głosowania minie 31 grudnia 2026

INDICA
9
50%
SATIVA
9
50%

Liczba głosów: 18

ODPOWIEDZ
  • 2072 / 343 / 0
Wczoraj się przekonałem, że odmiany "sativowe"/w kierunku sati - słabo zdają egzamin nasennie bo nie dosyć, że nie ułatwiają to na fazie (ok 40 min od buha) nie mogłem po prostu usnąć. Chciałem dalej coś robić, ale nie miałem siły. Spać też nie szło. Odmiana Gorilla Glue #4. Podział indica/sativa w dobie hybryd jest niezbyt aktualny raczej, rozchodzi się wokół terpenów wszystko.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 12748 / 2466 / 0
GG4 to wg. leafly 63% indica.
  • 1488 / 384 / 13
04 maja 2026yoshi420 pisze:
Wczoraj się przekonałem, że odmiany "sativowe"/w kierunku sati - słabo zdają egzamin nasennie bo nie dosyć, że nie ułatwiają to na fazie (ok 40 min od buha) nie mogłem po prostu usnąć. Chciałem dalej coś robić, ale nie miałem siły. Spać też nie szło.
to żeś kurwa amerykę odkrył

>ponad 20 lat palenia %-D
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 2072 / 343 / 0
@Czoug bo mnie wcześniej sativy ogólnie usypiały dobrze ale po jakimś czasie - prawie jak indica tylko pozniej. Tym razem czułem się jak naspidowany a odmiana GG była sativą (nie #4 jednak a ta druga od 420 jedna sati druga to indica)
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 3964 / 150 / 0
ja nie mogę usnąć po sativie.

over 20 lat palenia, still indica team.
niedojebanie genetyczne
  • 1488 / 384 / 13
z indyjskich to White Cake jest godny zawodnik;

pierwszy raz (przynajmniej po ziole a nie najebany narotykami) tak miałem, że wróciłem zjarany i zasnąłem w salonie w opakowaniu %-D
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 12748 / 2466 / 0
Takie rzeczy potrafi wiele indyjek - kwestia dawki. Pamiętam jak byłem u "szczytu formy" i jeszcze wtedy oglądałem piłkę nożną. Była u nas mała domówka z paleniem i oglądaniem finału ligi mistrzów.
Przyjechał też nasz dostawca i każdy zrobił wiadro. Mnie tak poskładało (nie mam zielonego pojęcia, co to było - pewnie Afghan czy coś podobnego), że z meczu i ogólnie wieczoru nie pamiętałem praktycznie nic, a nie zaliczyłem żadnego zgona - normalnie oglądałem i podobno nawet coś mówiłem. Na drugi dzień rano musiałem sprawdzać wynik... Ten stał był jak na granicy zaśnięcia.
A to było tak z 17 lat temu, czyli troszeczkę inne czasy. O THC na poziomie 30% na pewno nikt jeszcze nawet nie marzył.
  • 14 / / 0
^^
jezu a jakaś odmiana z apteki wg ciebie przypomina afghan albo tego typu indyjki?

a odnośnie tematu to sativa na dzień, a indica na okazje, dla mnie jest bardziej rytualna
  • 19 / 6 / 0
Raz udał mi się w pełni money maker z ghs w listopadzie zbierałem. Jednym batem usypiałem dwóch na trzech palących ja byłem mocno ujebany na granicy nodd. W chuj mocne ścierwo, a było to pod chmurką. W drugim sezonie na 3 sztuki trafił się fenotyp fioletowy równie dobry i ciekawy. Kluchy małe ale zbite, mało liści więc mało co gnilo. Pod lampą u fachowca może być gladiator
  • 12748 / 2466 / 0
@Djziolo nie sprawdzałem wszystkich dostępnych odmian w necie, bo chwilowo jestem zajęty, ale na pierwszy rzut oka to Bakerstreet. To jest w zasadzie w prostej linii Hindu Kush, czyli odmiana naturalnie występująca właśnie w tych stronach (okolice gór Hindu Kush, czyli m.in. Afganistan). Teoretycznie 100% indica
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.