Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 6 / 1 / 0
@dicatedoc A to akurat klasyczek. Mam podobnie nie wiem, czym jest to spowodowane, ale zauważyłem, że wystarczy skupić się na czymś ciekawym. U mnie jest to np. granie w ulubioną grę albo czytanie książki wtedy totalnie znika każdy objaw. Zwyczajne siedzenie i nicnierobienie powoduje większe skupienie na odczuciach fizycznych. Tę tezę potwierdza też twoje samopoczucie podczas pracy wtedy nie myślisz o efektach, tylko działasz.
  • 1692 / 513 / 2
nie wiem ile razy bede jeszcze powtarzal, ze MPH nie bierzemy, by sie lepiej poczuc, tylko, zeby miec mozliwosc skupienia uwagi i nie rozpraszania sie na czymkolwiek, w przypadku adhd rowniez ustabilizowac emocje/impulsywnosc.
a pozniej hurr zjazdy durr dlaczego?!
...
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 9577 / 1888 / 2
23 kwietnia 2026dicatedoc pisze:
Ja zauważyłem ciekawą rzecz. Na początku myślałem, że to przypadek, ale to się powtarza.
Otóż, kiedy jestem w domu, teoretycznie spokój, bez stresu, metylofenidat źle na mnie działa. Już nawet przy 20mg jestem niespokojny, czuję niepokój i jak każdy ćpun próbuję to zabić czym innym - najczęściej pregabaliną.

Natomiast w pracy, takie dawki, a nawet czasami wielokrotnie wyższe, daja mi więcej siły, czasami poprawiają nastrój itd. Tyle że potem przychodzi zjazd. Jezu, dlaczego my nie możemy czuć się szczęśliwie bez używania różnych substancji psychoaktywnych?
wczorajDEXTER331 pisze:
@dicatedoc A to akurat klasyczek. Mam podobnie nie wiem, czym jest to spowodowane, ale zauważyłem, że wystarczy skupić się na czymś ciekawym. U mnie jest to np. granie w ulubioną grę albo czytanie książki wtedy totalnie znika każdy objaw. Zwyczajne siedzenie i nicnierobienie powoduje większe skupienie na odczuciach fizycznych. Tę tezę potwierdza też twoje samopoczucie podczas pracy wtedy nie myślisz o efektach, tylko działasz.
wy naprawdę nie czytacie jak działa MPH i jak działa dopamina ?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi

Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.

Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.