Często też kluczowe są stabilne warunki – szczególnie temperatura i wilgotność – bo nawet niewielkie wahania potrafią mocno ograniczyć ilość pinów w pierwszym rzucie.
Takie wahania temperatury nie są zabójcze w przypadku goldenów (wypadają dość tolerancyjnie )
Ludzie chorują kiedy temperatura na dworze jest taka jak teraz – nocą 10 a dzień 16. I też im to rodzi.
Intuicja podpowiada mi że właściwie pytaniem byłoby "jak takie warunki wpływają na plon"
"Rutyna to rzecz zgubna "
29 kwietnia 2026kamilxxkx pisze: Cześć! Przyszedł czas na zbiory, ale ku mojemu zaskoczeniu napotkałem dziwnie wyglądającą, zieloną narośl. Chciałbym poprosić o opinię ekspertów: czy to, co jest na zdjęciu, to pleśń? Czy zbiory nadają się do spożycia czy należy je zutylizować dla bezpieczeństwa?
Psylocyna jest dość nietrwała. Po zerwaniu lub uszkodzeniu grzyba (lub czasem widoczne powierzchni grzybni) enzymy utleniają ją, co prowadzi do powstawania barwnych związków o odcieniach niebieskiego, fioletowego lub zielonkawego. Przynajmniej to najpopularniejsza teoria.
Tutaj możesz poczytać coś więcej na ten temat:
https://www.zamnesia.pl/blog-niebieskie ... nkow-n2071
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty
Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.