...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Chciałabym odstawić pregabalinę. Z 600 mg udało mi się zejść do 125 mg ale czuję się źle. Mam lęk, chce mi się płakać i nie chce mi się żyć. Czy ktoś miał podobnie ale jakoś udało mu się zejść całkowicie z pregabaliny?
  • 862 / 486 / 0
A może coś więcej? Ile czasu bierzesz, ile minęło od redukcji dawki?
Generalnie przeżywasz typowe objawy odstawienne i nie ma powodów do niepokoju, powinno przejść po jakimś czasie. Radziłbym Ci zostać na tej dawce i nie ciąć do zera.
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
  • 4 / / 0
Od redukcji już sporo, ale chciałabym po prostu przestać brać. Myślałam, że się uda, ale 75 mg to jak nic :(
  • 76 / 6 / 0
24 kwietnia 2026MaryJanee pisze:
Chciałabym odstawić pregabalinę. Z 600 mg udało mi się zejść do 125 mg ale czuję się źle. Mam lęk, chce mi się płakać i nie chce mi się żyć. Czy ktoś miał podobnie ale jakoś udało mu się zejść całkowicie z pregabaliny?
To samo miałem.

I nie udało mi sie zejść :(

Trzymam kciuki!
  • 94 / 11 / 0
@MaryJane @dicatedoc załatwcie sobie Phenibut faa w dawkach 1000-1400 mg na ten czas zmniejszania pregabaalinu a potem już z górki będzie. Ewentualnie benzo jesli nie macie tendencji do wpierdalania sie w nalog(jak mozna sie uzaleznic od benzo???? Uzywam z 10 lat i sloik xanaxow z rok u mnie lezal i se bralem raz na miesiac rekreacyjnie tak zeby byl klimacik)
  • 4 / / 0
Niestety, benzo odpada. Oczywiście xanax pomaga ale uzależnienie gotowe. Myślałam o baklofenie, ale podobno z niego też ciężko zejść :(.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.

Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.

KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.