Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
27 maja 2025freezin9moon pisze: Sprobuj sobie 6tek BD
Jeszcze, celem praktyki redukcji szkód, zamiast filtrować przez watę i papier/ligninę, zaczęłam rozpuszczać na zimno, filtrować, używając najpierw szprycy 20 ml z ubitą watą, a później igieł KD-Fine Blunt z filtrem mikronowym, co, szczerze, zalecam każdemu użytkownikowi IV, żeby nie krzywdzić się zawieszonymi w roztworze nierozpuszczalnymi mikrocząsteczkami masy tabletkowej/zanieczyszczeniami/(a nawet) mikrowłóknami z watki. Oczywiście, wiadomo, jeśli ktoś mimo wszystko zamierza strzelać, to niech zrobi to bezpiecznie, podlinkuję te filtry tutaj.
No i, wiadomo, disclaimer, absolutnie nie polecam w ogóle strzelać!
11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
can you sit right next to me and crush 'em down?
01 lutego 2026Grzejnik80 pisze: Pompki zdecydowanie najlepsze 3 częściowe, z gumką, te zielone. Igieł jest w chvj dobrych, mało które się nie nadają, najważniejsza jest długość jaka jest nam potrzebna. Do pachwin tylko i wyłącznie 0,6x25mm, do łap 0,45x16mm lub 0,5x16mm. Do szukania "głębinówek" 0,7x30-40mm, ewentualnie 0,6x30mm.
Co do głębinówek - pukając apteczny hel w łydki, stwierdzam zdecydowanie że max 0.5x25, często musiałem się wbijać pod kątem 45 albo i więcej, nawet prawie pionowo w dół, przy długiej szprycy ciężko utrzymać pozycję jak już krew się pokaże w kontrolce, szczególnie jak na zgięciu łapy chodzą jak starej kurwie kolana. przy krótszych igłach jednak łatwiej sobie oprzeć dłoń.
A co do sprzętu, w ch mają takie automaty: za 1 albo 2 franki wyrzucają insulinówki, ale takie z igłą 0.45x25 + gumowy tłoczek + filtr + woda do iniekcji. Te lokalne tabsy majki albo helu rozpuszczają się idealnie w 1ml wody, więc pukanie z tego to magia. No i mają dołączony filtr, co prawda masa tabletkowa go przytyka, ale filtr ze szluga albo kawałek nawet chusteczki higienicznej daje radę, wkładasz w to strzykawkę z zalożonym tym filtrem i nie ma chuja, żadne gówno się nie zaciągnie. Jeszcze ichniejsze małpki mają dwie nakrętki - zwykłą, i na nią taki jakby kieliszek aluminiowy, idealny żeby w nim rozpuścić tabsy heleny, wrzucić paierek albo lepiej watę/filtr z fajki i zaciągnąć.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.