18 kwietnia 2026przekletykozisyn pisze:
Nigdy bym nie przypuszczał np. że zioło które niby winno pomagać na zasypianie będzie potrafiło sprawić, że będę musiał przez 6 kolejnych tygodni brać od całej do ćwierci tabletki kwetiapiny zmniejszając dawki, żeby w ogóle móc zasnąć. Mój układ sympatyczny był nadreaktywny na tyle, że przez pierwsze dwa tygodnie łapała mnie gęsia skórka bez powodu, a pierwszy miesiąc nie piłem kawy żeby nie mieć po niej napięcia i niepokoju.
Można brać latami codziennie, bez tolerancji i potrzeby zwiększania dawek.
Dodatkowo likwiduje moim zdaniem najgorszy objaw odstawienny zioła, czyli to jebane pocenie się w nocy i budzenie z tym związane ;)
wczorajprzekletykozisyn pisze: @Grzejnik800 jeżeli jesteś chronic userem, który używa wiele razy dziennie, to wg badań dokładnie po 22 dniach połowa ludzi będzie czysta, a połowa wciąż będzie miała śladowe ilości, a dopiero miesiąc daje Ci pełną gwarancję.
Ogólnie nie jest też prawdą to co pisał @UltraViolence, że można zostać skazanym za THC-COOH. Nawet jakby brać udział w wypadku to jest do wybronienia, jeśli brak THC we krwi.
Jeżeli nie rozjechałeś dziecka jakiegoś adwokata, sędziego albo prokuratora, to biegły psychiatra spokojnie stwierdzi, że nie byłeś pod wpływem. Z tego co mi się wydaje, to nikt nawet nie bada stężenia metabolitu w badaniach krwi.
Ogólnie po MM po chronicznym stosowaniu parę razy dziennie mam tak, że najpierw widoczne jest pobudzenie układu współczulnego: jestem pobudzony wewnętrznie, moje myśli łatwo schodzą na jakieś agresywne tory, potrafię aż dostać gęsiej skórki na całym ciele, jak mnie coś wkurwi hehe. Przez pierwsze parę tygodni dosłownie mam mniejszego wacka jakbym brał fetę
No takie życie. Może jestem już stary. Myślę, że 25 lat to dobry wynik jarania :) i dobry moment, żeby jednak zacząć funkcjonować wydajniej umysłowo i przestać też tracić pieniądze na mj. Mam jeszcze parę g i fajrant
Swoją drogą może zrobię gdzieś wątek nt. recovery i tworzenia rutyny ze szczególnym uwzględnienem stabilizacji rytmu dobowego. Tak naprawdę nie jest to takie skomplikowane jakby się mogło wydawać, osobiście po 2-3 miesiącach abstynencji byłem wstanie zasnąć na zawołanie między 20-22 :).
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył
Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.