Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Siema,
Jest ktoś z Wro lub Jeleniej góry ?
Jak wygląda sytuacja w regionie?
Kiedyś we Wro na osiedlu na H było, jak sytuacja obecnie ? Jaki temat obecnie lata?
Uwaga! Użytkownik TeddyBrown nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 47 / / 0
Zapytam znajomej i dam Ci znać, jest z Jeleniej Góry więc pewnie będzie wiedziała. Z kolei z tego co słyszałem, to we WRO grzejników jest od chuja, więc nie byłoby problemu ze znalezieniem H.
even pills turn to powder, baby
can you sit right next to me and crush 'em down?
  • 6 / 1 / 0
Dzisiaj dosłownie nigdzie niema problemu ze znalezieniem H, czy czegokolwiek innego w zasadzie. Albo zamówienie z sieci cebulkowej, albo zapłacenie 200-300 pln psychiatrze, powiedzenie czego trzeba i masz towar. Zawsze miałem uraz do brania czegokolwiek od ulicznych dilerków, tym bardziej, że miałem okazję zobaczyć na własne oczy przez ile rąk często taki towar przechodzi i jak bardzo jest chrzczony chujwieczym.
  • 1 / / 0
Siema,
A jak sytuacja w Częstochowie?
Grzejników nie widać.
  • 78 / 25 / 0
W Czewie raczej nie ma. Chyba, że ktoś wozi dla siebie/znajomych.
  • 6 / 2 / 0
Ktoś ma jakieś info odnośnie Wrocka? Jak sytuacja obecnie?
ODPOWIEDZ
Newsy
Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.

Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.