16 lutego 2026zburzony pisze: Miałem tego nie robić ale podniosłem sertrę do 150 mg w nadziei że wróci lekka stymulacja. Nie wróciła, wrócił za to jebany niepokój i codziennie potrzebna mi alpra, nie tylko w pracy, a po głupim 0,5 mg potrafię przespać większość dnia a potem zbudzić się z lękiem i cały skołowany. Nie należę do cierpliwych ludzi i nie wiem czy zostanę na sertralinie długo, tym bardziej że biorę jednocześnie wenlafaksynę od paru lat i zastanawiam się czy lęk nie bierze się z tego że wenla już się wypaliła. Próbowałem zwiększyc do 300 mg ale szybko pojawiła się zadyszka i słabość mięśni co jest dziwne bo wenlę zawsze dobrze tolerowałem w każdej dawce. Jeśli nie będzie poprawy to pewnie długo nie wytrzymam i albo wywalę sertrę, albo zmienię wenlę na duloksetynę.
scalono - nv13
14 kwietnia 2026epiphone pisze: Bierze/brał ktoś sertralinę w dawce docelowej 25 mg? Dawka subkliniczna, wiem, ale jestem ciekaw, jak na was działa. Brałem 5 mg escitalopramu i chciałem przejść na sertralinę w dawce odpowiadającej esci, to pani Dr dała mi 50 mg sertry i się zastanawiam, czy to już nie będzie typowe działanie SSRI. ChatGPT mi mówi, że 50 mg sertry ~ 10 mg esci, a 25 mg sertry ~ 5 mg esci, ale kto wie
14 kwietnia 2026epiphone pisze: Bierze/brał ktoś sertralinę w dawce docelowej 25 mg? Dawka subkliniczna, wiem, ale jestem ciekaw, jak na was działa. Brałem 5 mg escitalopramu i chciałem przejść na sertralinę w dawce odpowiadającej esci, to pani Dr dała mi 50 mg sertry i się zastanawiam, czy to już nie będzie typowe działanie SSRI. ChatGPT mi mówi, że 50 mg sertry ~ 10 mg esci, a 25 mg sertry ~ 5 mg esci, ale kto wie
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Narkofabryka w dawnej stadninie
Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.