Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2921 / 631 / 0
Kończ ten bełkot, bo z każdym kolejnym postem co raz bardziej się ośmieszasz.

Choćbym nie wiadomo jak bardzo chciał zgrywać idiotę i klauna to nie wymyśliłbym takich bzdur jak wypisujesz. Nikt tu nie mówi o dawaniu ludziom biedaketonów na lęki, z czym Ty się na głowy pozamieniałeś? Piszesz takie bzdury, a potem chcesz udowadniać że wszystko z Tobą w porządku poprzez grę w szachy? %-D Dobry cyrk...
serotoninowy pisze:
a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
  • 182 / 11 / 0
@Vetulani44 powiedziałem to sarkastycznie z szachami ale spoko niemiałbyś szans. Dyskusja obejmowała mi. działania bk i ssri że mają taki sam mechanizm i jak się leczyć jak ma się depresję, podałem dużo argumentów że jednak lepiej iść do magika ale już zamykam dyskusję bo jak mam znaleść poparcie na forum gdzie narkomania jest domeną.
Skoro nie mamy w pełni przebadanego mózgu tak naprawdę wszystkie teorie i mechanizmy działające na nasz mózg za pomocą chemii zostają nadal w pełni niewyjaśnione.
Propo mózgu
Wg badań mamy Około 86 miliardów neuronów i każdy neuron może mieć nawet 10 000 połączeń (synaps) z innymi. Myślicie że to taka prosta sprawa zbadać ten nasz procesor. Nie. Więc skoro nie znamy wszystkich reakcji tam zachodzących stwierdzenia typu to i to ma wychwyt zwrotny można wyrzucić do kosza. @Stteetart patrzy na to wszystko okiem naukowym gdzie tak naprawdę potwierdzenia nie ma ja patrzę ogólnospołecznie na wpływ danej jednostki na coś bazując się statystyka nagromadzona przez lata.
  • 857 / 483 / 0
Nie wierze.
Dyskusja nie obejmowała tego, ze SSRI i beta ketony mają taki sam mechanizm działania bo kompletnie nie mają!!!!! To, że działają w inny sposób na tą samą monoaminę nie znaczy, że to bliźniacze substancje.
W tym momencie nawet nie wiem, czy ty po prostu nie trolujesz, bo to jest już tak głupie, że wyskoczyło poza jakąkolwiek skale.
Ostatni raz Ci odpisuje.
Nie wspominając już o tym poście w którym pierdoliłeś o leczeniu depresji ketonami.
Można Cię wysłuchać raz, drugi, trzeci z grzeczności ale ile można.
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
  • 182 / 11 / 0
Teraz to ja już sam się pogubiłem to mają czy nie mają?😂
Monoamina powiadasz ładnie to brzmi nawet.
Opierasz się na wiedzy z internetu bądź książek a nadal powtarzam że ludzki mózg jest może przebadany w 10% więc to tylko teorie bez pokrycia. Jedynym rzetelnym źródłem czy coś działa czy nie są badania kliniczne nie ma innego bardziej rzetelnego źródła a jeśli coś działa podobnie wg teorii nie można mówić że działanie jest takie same lub zbliżone. Nie negujmy ssri!
Dam wam przykład dla porównania odpalacie auto otwieracie maskę i widzicie silnik chodzi no dobra chodzi jest git a nie widzicie wału korbowego, panewek, cylindrów itp w jakim są stanie i np że żywot tego silnika się kończy więc po samym podniesieniu maski i oceny organoleptycznej będziecie twierdzenia że coś jest dobre ?Tak samo tyczy się to ludzkiego mózgu mamy tylko wierzchołek góry lodowej odnośnie wiedzy i ciężko stwierdzić jednoznacznie jego kondycję jeśli mamy liczby astronomiczne ilości neuronów. Nie chce mi się już ciągnąć tego tematu. Zamknijmy go po prostu macie racje ja mam spokój każdy zadowolony.
  • 544 / 136 / 0
A ta wiedza w ksiazkach to skad sie bierze, powiedzialbys?
Bom ciekaw (XD).
Anieli panscy dyktowali uczonego papirusa, czy tez autor prawde na dnie flaszki badz wiaderka znalazl?

Podrecznikowa wiedza jest pochodna pewnej empirii, m.in ww. badan.
Nawiasem mowiac wyniki badan beda rozne od przyjetej metodologii. Jak w starym dowcipie:

- ile jest 2+2?
- a ile ma byc?

A to dopiero wyniki, gdzie tu jeszcze ich interpretacja.
Miarodajne sa dopiero metaanalizy wielu takich badan.
Pojedynczym udowodnic to mozna wszystko, jw. stosownie do zapotrzebowania.
  • 182 / 11 / 0
Książkę może napisać każdy i nie zawsze wszystko w niej zawarte musi być prawdą a jak masz badania kliniczne że mamy tyle i tyle uczestników jedna grupa bierze placebo druga jakaś substancje wychodzi ci podsumowanie czy coś działa. Każdy temat z doktoratu medycyny musi być udowodniony badaniami klinicznymi. Książkę można pokolorować żeby być bardziej sławny albo mieć inny profit whatever
  • 544 / 136 / 0
No ale w domysle chyba nie mowimy o Przygodach Kubusia Puchatka tylko o podrecznikach akademickich? Czy cos mnie ominelo?
  • 182 / 11 / 0
Książki akademickie mogą być starej daty i np aktualne badania kliniczne odkryły nowe aspekty więc wiesz nadal zostają badania kliniczne.
  • 544 / 136 / 0
Zapewne masz racje.

A mozna prosic jakis przyklad? Tak dla zoobrazowania po prostu.
  • 182 / 11 / 0
Mordo co mam ci tu dawać za przykład badania to badania książka to książka.
Czarne jest czarnym a białe białym.
Chcesz mogę ci wysłać masę badań prowadzonych na ludziach przy leczeniu depresji i uzależnień za pomocą ssri a psylocybiny jest masa tego na who.
Pisz pw już nie będę robił ciężkich off topów bo pewnie mam już kruchy lód na hajpie, modernizacja to już pewnie mnie znienawidziła. Jak coś pw
ODPOWIEDZ
Newsy
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.