Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
wczorajCloneserSztuki pisze: @tosieniedzieje odbije tylko pileczke ja nie wale tego kilogramami tylko sporadycznie wiec jak juz to martw bardziej sie o swoje receptory nie moje ja jestem osoba aktywna zawodowo wypowiadam sie mam do tego prawo popełniam błędy jak każdy inny wszystko w temacie.
Wracajac do głównego wątku dosyć ciekawego @Stteetart
Co ty chcesz porównywać cmc do antydepresantów.
1. Wiekszość osob co przyjmuje 3/4cmc nawet w pełni nie wie czy to na pewno jest czysty materiał, mogą być tam jakies inne związki lub wypełniacze, które szkodzą i to niesłabo, podejrzewam, że wiekszość userów nie ma w domu odczynników żeby sprawdzić tego i myśla że nawet jak zamówią z legit strony to jest to na pewno 100% cmc(a niekoniecznie musi tak być), 95% wali na ślepo. Tu już możemy wykluczyć terapeutyczne stosowanie całej rodziny cmc, wgl probowanie sie tym leczyc to byłoby wariactwo ze względu na silne uzalenienie psychiczne.
Drugie primo zobacz jak to skurwysyńsko pali że aż wypala tkanke w gardla i w nosie myślisz, że to nie przyniesie jakiś uboków? Może teraz nie zobaczymy za pare lat. Znam typa co ma dziure w nosie na wylot od walenia tego scierwa.
Cmc co tu duzo pisać mocno zwieksza poziom neuroprzekazników takie jak serotonina, dopamina i noradrenalina w sposob natychmiastowy szybko schodzi i jest parcie na dorzutke i tak ludzie wala i wala i wala. Zabawa jest zajebista ale +++ zadnych to nie przynosi poza możliwością wyrażania siebie, ucieczką od emocji i zwiekszenie kreatywności. Może byłoby jakies zastosowanie w leczeniu depresji ale wiekszość ludzi popada w uzależnienie psychiczne za mocny to jest wyrzut dla mózgu i mało kto jest w stanie to opanować.
Jeśli chodzi o ssri fakt nie mamy tutaj czegoś na zasadzie bierzemy tyle i tyle czasu i choroba znika bo ona wraca, niby jest jakiś mit o zwiększeniu neuroplastycznosci ale dla mnie to bajka badziej bym uwierzył że psylocybina ma takie działanie.
SSRI hamuje wychwyt zwrotny serotoniny dzieki czemu w szczelinie synaptycznej pozostaje więcej serotoniny(oszukiwanie mózgu że ma sie wiecej serotoniny), działa też w bardzo małym stopniu na dopamine i noadrenaline ale SSRI jest głownie na serotonine i steżenie neuroprzekażnika takim jakim jest serotonina jest bardziej zrównoważony niż jakies substancje X.
Teraz tak mamy osobę chorą np na depresje która ma zaburzoną serotonine w takim stopniu że nie może wyjść do ludzi ssri da możliwość funkjonowania jak sie rozkreci, człowiek jest w stanie isc do pracy i normalnie funkcjonować. Może dzięki temu wyeliminuje czynniki które prowadzą do depresji i wróci do normalnego funkcnonowania.
SSRI nie uzależnia tak jak bk, po tych tabletkach jesteś w stanie funkcjonować na bk też ale jak długo i ciekawe ile serduczko da rade.
SSRI to tylko narzedzie to walki z zaburzeniem ale lepiej zastosować farmakoterapie niż lecyć się na wlasną reke gdzie to mało komu wychodzi zresztą sam dobrze o tym wiesz.
Ty parzysz na to wszystko ze strony medycznej ja bardziej patrze ogólnikowo na całe społeczeństwo, kiedy np ktos musi pracować bo ma rodzine na utrzymaniu i nie ma że boli trzeba zapierdalać SSRI bywaja pomocne i to bardzo, jakoś ja je brałem rok i nie myślalem o żadnych dorzutkach i czułem sie normalnie.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Jeśli tak bardzo chcesz proszę:
SSRI
1Inhibicja zwrotna: blokuje bramę, przez które serotonina wraca do neuronu, dzięki temu mamy jej więcej.
2. Kumuluje naturalną zebraną serotoninę.
3. Dodatkowo aktywują receptory 5-HT1 i 5-HT2
Cmc
1. 3-CMC również działa jako inhibitor serotoniny dopaminy i noadrenaliny.
2. Aktywuje receptory 5-HT1 i 5-HT2
3. Wypłukuje a nie kumuluje serotoninę itp.
Cmc jest bardziej neurotoksyczne nie trzeba badań klinicznych żeby to wywnioskować.
Beta ketony degenerują ssri nie wystarczy ci?
Nie spisałeś się, stąd jego rozczarowanie i brak chęci do dyskusji. Sorry jeśli błędnie zinterpretowałem jego zamiary. Jeśli tak, to mam jedynie nadzieję, że na żywo nie daje podobnych zadań domowych, zamiast zwyczajnej bajery z znajomymi.
wczorajCloneserSztuki pisze: @Stteetart no opisałem w skrócie ich działanie na mózg mam ci tu rzucać książkowe teorie czy po prostu na chłopski rozum jak to funkcjonuje?
Dalej - dla Ciebie nie ma znaczenia, że głównym stresorem organizmu jest hipoglikemia i odwodnienie. Serio chcesz chlopowi który przez 3 dni nie je, nie pije podawać leki ? Po co ?
Mógłbym tak mnożyć ale Tobie się nie chciało napisać 5 zdań na krzyz więc czemu miałbym ja tracić czas ?
Większość userow już sobie wyrobiła zdanie na Twoj temat.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Dobra mamy takie receptory i takie ale skoro nadal nie mamy w 100% przebadanego mózgu to tak naprawdę nie znamy w pełni jego funkcjonowania i nie możemy mówić że tak jest na pewno to są tylko teorie a skoro widzimy na przełomie lat jaki wpływ mają ssri na ludzi a jakie bk to nad czym się dłużej rozwodzić?
Nie mamy jak go dokładnie zbadać, jeśli jest gdzieś jakaś informacja że wiemy jak w 100% działa ludzki mózg podeślij linka. ;)
To i to jest dragiem ale jak pisałem wcześniej, jest różnica jeśli chodzi o:
1. Uzależnienie psychicznie
2.Czy substancja jest toksyczna czy nie.
A nie zaprzeczysz że te kwestie są ważne i co tu da porównywanie klefa do nepa dopalacze dla mózgu z innym mechanizmem ale nadal toksyczne i degenerujące .
wczorajserotoninowy pisze: Raczej bierze z bramy, więc to ich wina że przez brak odpowiedniego researchu jedzą syf. Ale nie pisz że się era bk skończyła bo trwa w najlepsze i się rozkręca.
Jak człowieka przyciśnie to przecież nie będzie zamawiał ukochanego 3mmc od vendora tylko będzie zapierdalał do pierwszego lepszego ziomala to chlora
@Stteetart
Zadam ci pytanie trochę z innej beczki gdzie czerpiesz wiedzę i uznajesz ją jako najwiarygodniejsze źródło informacji?
90 procent ludzi co wpierdala antydepresanty posługuje się nazwali handlowymi. Ale ty dzieciak jesteś
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.