Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 17 / / 0
Zależy jaki. fluoksetyna zalega (półtrwanie) do 6 tygodni nawet, a większość SSRI: kilka dni do ~1 tygodnia. Ale nawet gdy lek fizycznie znika z organizmu, jego działanie w mózgu może utrzymywać się dłużej. I możesz zniwelować kurację antydepresyjną. 1200 mg to skrajna dawka, ale ufam żeś nie nowicjusz (-ka), dla mnie optymalną jest 900 mg z 100 mg opipramolu (lub /i czosnek). I mam pytanie do "wzmacniaczy" deksiwa: czy inne leki trójpierścieniowe podbijają DXM jak Pramolan? Bałbym się z klomipraminą.
  • 601 / 80 / 0
Każdy TLPD, nie tylko opipramol, @1969rocznik. Kiedyś połączyłem DXM z paroksetyną. Brałem ją może od tygodnia, raczej nie wchodziłem stopniowo, tylko nie pierdoliłem się i od razu 40 mg. I miło było, grzecznie było. Ale ciągoty do narkotyków miałem takie, że wreszcie kupiłem DXM. Przez kilka godzin nie działo się nic złego, jedynie nie byłem w tak dobrym nastroju, jak zwykle po deksie, ale pewnie spowodowane było to tym, że nie leżałem przy zgaszonych światłach wieczorem w swoim pokoju, ale w dzień na kanapie u śp. znajomego, u którego organizowane były moje urodziny. Czułem się po prostu niekomfortowo, niejako zmęczony obecnością ludzi, których przecież znałem i lubiłem. Niewiele już pamiętam z tamtego dnia. Wiem, że pojechałem rowerem stawić się na policji w ramach dozoru. Wcześniej i później do tych już DXM-u i paroksetyny brałem jeszcze amfetaminę i 3-CMC. W międzyczasie dociągałem paroksetynę (sic!). Kruszyłem tabletki i waliłem szczury, raz po 10, raz po 20 mg. W efekcie zajebiste przegrzanie się, zespół serotoninowy, podwyższone markery zawałowe, halucynacje, ostra panika. Wylądowałem na toksykologii. Miło wspominam przejazd karetką, to była mała transportówka, siedziałem normalnie po prawicy kierowcy. W którymś momencie zaczęło bardziej uciskać mnie w mostku i odtąd do szpitala jechaliśmy na bombach. Łączenia DXM-u z SSRI zdecydowanie jednak nie polecam.
11 sierpnia 2020CATCHaFALL pisze:
Ty kurwo już sklej tą pizdę tak samo, bo ani to śmieszne, ani żałosne w twoim wykonaniu.
  • 7 / / 0
01 marca 2026jaculaa pisze:
Przychodzę z bardzo prostym pytaniem. Ile mg tego specyfiku przyjąć, żeby mieć przyjemną euforyczną siopę zbliżoną do MDMA.
Z dexem jest tak, że nie ma on jednej „idealnej” dawki dla każdego. DXM musi zostać przetworzony przez enzym CYP2D6 w wątrobie, a jedni mają go dużo, co = działanie słabsze / krótsze,
a inni mało, co = działanie mocniejsze / dłuższe. Więc trzeba samemu wyczuć dawkę pod siebie.
Ja za pierwszym razem wziąłem 210mg i jak się trochę załadowało, co było dla mnie „średniej mocy”, to dojadłem pozostałe 90mg z opakowania i za chwilę było idealnie. Czyli by wychodziło na moim przypadku - 3,75mg/kg.
Chociaż nie wiem, czy ta dorzuta coś dała wtedy faktycznie, czy to się załadowała z czasem ta pierwsza porcja (ponoć nie powinno się dorzucać dexa, tylko wziąć raz jedną konkretną dawkę). To jest o tyle nieprzewidywalna substancja, że trzeba samemu testować
ODPOWIEDZ
Newsy
Więzienie za 0,11% przekroczenia?

Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.

NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.