Chlopie, powiedz, prosze, ze trollujesz bo mnie rozpierdoliles teraz.
przeniesiono, prosze nie robić więcej offtopu i poszukać odpowiednich wątków do dyskusji ~ kwik
Schizofrenia zwiększa ryzyko popełnienia samobójstwa 8,5 raza w porównaniu do ogólnej populacji. Nadal będziesz negował w tej sytuacji leczenie psychiatryczne?
przeniesiono, prosze nie robić więcej offtopu i poszukać odpowiednich wątków do dyskusji ~ kwik
No i ważne jest też to, że wczesna reakcja na pogorszenie stanu naprawdę robi ogromną różnicę — szybkie wdrożenie leczenia potrafi zapobiec poważniejszym epizodom i pozwala ludziom długo normalnie funkcjonować w społeczeństwie.
Widziałem tyle przypadków schizofrenii, każdy ma najebana inna jazdę na bani.
Podam przykład taki pierwszy lepszy schizofrenika i jego przekonań podczas psychozy. Musieli 4 sanitariusze przytrzymać go i podać domięśniowo dopiero się udało zastrzyk, po okolo 45min negocjacji i przekonywania go że to zastrzyk który mu pomoże i poczuje się lepiej i nikt mu nie chcę żadnego czipu wstrzyknąć. Przykro było o obserwowac większość z tych ludzi, z kazdym coś nie gra...
z moich obserwacji u większości przypadków jakie mi dane było poznać to objawy choroby znacznie nasilały się po proszkach dopaminergicznych (bez zdziwienia - królowała królowa), zapamiętałem np przypadek jak typ po spróbowaniu trochę lepszej ściery zaprzestał stosowania medykamentów przepisanych mu przez lekarza bo jak stwierdził “te psychotropy te to go tylko trują i zamulają a po tym wreszcie się czuję tak jak powinien” a po niecałych paru miesiącach pisał po jakiś grupkach FB, że poszukuje osób pokrzywdzonych w podobnej sytuacji tzn które też są torturowane przez policję za pomocą fal radiowych z siedziby w Manchesterze
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
Ja to miałem manie prześladowczą pierwszy raz ze spiskiem wszystkich w okol mnie i Policja jedyny raz, tym przekazem z TV
Ale to była noc oczyszczenia, mówią o schizofrenikach że jak ktoś rozmawia z Bogiem to wariat i ja wiem, rozumiem pewnie tak jest ale zaczalem płakać i błagac o wybaczenie, Panie błagam, pomoż, wiem że jestem złym człowiekiem przysięgałem że z tym skończę i to trwało długo z dwie godziny się lały łzy z moich oczu a każda kolejna chwila czuje jak mój organizm się oczyszcza z tego gówna i w końcu zaczyna się w mojej głowie monolog myśli między albo moim ego i ego tym złym i tym dobrym albo między mną a Bogiem bo co działo się wtedy to stał się cud. Przekaz płynął o tym ile jest zła na świecie, że ja jestem zly, Ćpam a to źle ale najgorsze że handluje śmiercią i duzo innych przemyślen także o dobrych ludziach, wyrzuty sumienia wobec rodziny i dużo innych rozkmin egzystencjalnych. Czasami też lapie akcje od pewnego momentu że wjebalem siebie i rodzine kontra 3 typowo akcja związana z psychodelikami. A moje psychozy od pierwszej z której sam wyszedłem nocą, przez drugą z której też wyszedlem w podobny sposób już będąc wariatem zapiętym w pasy na psychiatrii az przez kolejne po te ostatnia czasami się w taką logiczna całość układaja. Bóg, ezoteryka, psychodeliki, diabeł, twarde narkotyki, politoksykomania.
Duzo by pisać ale chuj, to nie prawda. Fakty są takie że jak nie ćpam i nie biorę leków to jestem zwykłym człowiekiem i nie mam żadnych schiz.
Nigdy nie slyszalem żadnych glosow, nie widziałem ani rzeczy ani ludzi ktorych nie ma itd itp
Czytałem o tej chorobie, jestem pewien że jej nie mam wszystkie moje stany psychiczne są wynikiem tego że nie mam umiaru i ciągów z dużymi ilościami stymulantów, braku snu itd
Od dawna czuje że jestem głęboko uduchowiony i tylko dzięki Bogu żyje. Dużo by pisać na prawdę musiałbym sterczeć cały dzień gdybym chciał opowiedzieć jakiś procent tego przez co przeszedłem.
A ze mam schizofrenię w papierach to będę mieć rente i git
Jak ktoś napisze że mam i się wypieram, to jego zdanie. Ostatnio miałem nawet badanie psychiatryczne i bekę miałem z tego jak takie badanie pod kątem poczytalności wygląda. Jak ktoś zdrowy i to miał to można się z tych psychiatrów uśmiać no ale ja rozumiem że te ich metody, podstępy, pytanie dwa razy o to samo itd pewnie działa na osoby które te poczytalnosc mają ograniczoną. Coś tam wpisali bo to do sądu f19,coś jUz nie pamiętam jakieś zaburzenia związane z uzaleznieniem dziwne słowo ryzydualne chyba chuj wie ale w 100% Poczytalny i wedlug nich brak schizofrenii przez co będę miał sprawę karna a tak to by pewnie to umorzył prokurator gdybym mial choć częściowa niepoczytalnosc. I człowiek głupi bo ja nie wiedziałem że tak jest dowiedziałem się dopiero później od adwokata. Myślałem na odwrót że jak uznają że jakiś niepoczytalny czy coś i do tego uzależniony to mnie gdzieś będa chcieli skierować na jakies przymusowe leczenie psychiatryczne więc byłem sobą . A trzeba było udawać wariata. W tym kraju wariatem jak jesteś to masz serio bilet ulgowy jeśli chodzi o kryminalne sprawy to po prostu dopóki nie odpierdolisz jakiegoś morderstwa gdzie Cię wtedy wezma już i tak pewnie na psychiatryk do końca życia no zalezy co biegły stwierdzi to wychodzi na to że mając schizofrenię w papierach za jakieś mniejsze przestepstwa jest warto na badaniu przez biegłego pokazać mu że się jest wariatem to wtedy umorzenie i cyk brak konsekwencji
Warunek: Musisz zostać uznany za całkowicie niezdolnego do pracy, a choroba musiała powstać przed ukończeniem 18. roku życia lub w trakcie nauki (do 25. roku życia) aktualnie jest to 1800 netto nawet jeśli nie ma się przepracowanego 1 dnia. Mówimy tu o rencie socjalnej.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.