Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Legalny następnik po tym jak 1S-LSD weszło pod kontrolę w Niemczech. Efektami ma być też podobne do 1S-LSD.
Ktoś wie coś więcej o tym?
  • 1017 / 87 / 0
Dzięki za cynk. Ostatnie co jadłem z tych rzeczy to 1cP-LSD. Tak co jakiś czas jedno zastępuje drugie:>
Mam nadzieję, że mnie nikt nie zastąpi chociaż tutaj:)
  • 83 / 1 / 0
Zamówiłem 2 x 175mcg, ale zastawiam się nad szkodliwością Boru.
1BP-LSD z perspektywy chemicznej

1BP-LSD to skrót od nowej substancji chemicznej o nieporęcznej nazwie (6aR,9R)-N,N-dietylo-7-metylo-4-(4-(4,4,5,5-tetraetylo-1,3,2-dioksaborolan-2-ylo)benzoilo)-4,6,6a,7,8,9-heksahydroindolo[4,3-fg]chinolino-9-karboksyamid.

Podobnie jak w przypadku poprzednich pochodnych LSD, łańcuch boczny 1BP-LSD jest połączony wiązaniem amidowym. Nowość polega na tym, że 1BP-LSD zawiera łańcuch boczny z heterocyklem zawierającym bor przy atomie azotu indolu. Oznacza to, że w łańcuchu bocznym znajduje się atom boru. Ten atom boru zapewnia również, że na chwilę obecną (12/2025) ta nowa pochodna LSD nie jest objęta Ustawą o nowych substancjach psychoaktywnych (NpSG).
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.