Koniecznie również przeczytaj FAQ Hyperreala: https://narkopedia.org/FAQ:Hyperreal
Pisze ten post odnośnie skarg na moją personę ze strony administracji albo whatever, sugerując że moje posty są ,,zagrażające” XD. Jestem tutaj ogólnie żeby pomóc ludziom wyjść z uzależnień jestem trochę altruistyczny po prostu.
Ogólnie wielkość postów co pisałem odniosło się do tego że, jeśli ktoś ma problemy z uzależnieniem żeby udał się do specjalisty, rozpoczął terapię i leczenie psychiatryczne. Psychiatrzy są tutaj negowani, wybaczcie ale lepiej posłuchać się dobrego psychiatry, który jednak 10 lat się edukował i ma bagaż doświadczeń w postaci leczonych pacjentów niż randomowego usera, który nie zawsze może mieć rację. Forum polega na to żeby wymieniać się informacjami i spekulować zdobywać wiedzę a widzę że jak ktoś ma swoje zdanie odrazu jest krytykowany, taka sobie robicie renomę?
Każdy tu podejmuje się samoleczenia a w większości przypadków są powroty do nałogu takie są fakty.
Promuję też psychodeliki w walce z uzależnieniem psychicznym bo jest masa badań klinicznych z pozytywnym wynikiem to mało? Jedyne źródło wiedzy, gdzie coś działa albo nie są badania kliniczne nie książki nie dobry user forum(nie umniejszając nikomu)
Promuję tutaj dodatkowo swoją sztukę ale jeśli Wam przeszkadza moja aktywosc na forum po prostu usunę konto don’t carre o i w jakich postach spowodowałem zagrożenie proszę o wymienienie możemy sobie podyskutować a jeśli nie napiszcie w prost że nie jestem tu mile widziany i się rozchodzimy.
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.