Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 215 / 33 / 0
Obyty w świecie kierowca- poliglota, po prostu wsiada w auto i jedzie. Po co kierowcy nieznane towarzystwo?
  • 530 / 141 / 0
Po co towarzystwu upierdolony kierowca, i po co trzeźwy kierowca miałby wieźć upierdolonych pasażerów?
  • 57 / 16 / 0
@Survivor racja

ogladal ktos z was reportaz z vice o czeskich cpunach latem jezdzacych do lasu gdzie zbierali makowki i gotowali z nich morfine? probowali acetylowac ja octem ale cos im niezbyt to szlo xD
  • 1509 / 223 / 0
Ja kiedyś widziałam. Pojechałabym tam, nawet w tym samym celu - żeby zobaczyć co i jak. Chuj, że pewnie bym zabalowała, ale chciałabym na własne oczy i na własnej skórze zobaczyć, jak to jest mieć tyle maku do dyspozycji.
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 49 / 17 / 0
13 sierpnia 2019Hexe pisze:
Chuj, że pewnie bym zabalowała, ale chciałabym na własne oczy i na własnej skórze zobaczyć, jak to jest mieć tyle maku do dyspozycji.
Już byś nie wyjechała. Przecież to widać jak idziesz drabinką opioidową do samego piekiełka.
Uwaga! Użytkownik WhitePearl nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1509 / 223 / 0
@WhitePearl W sumie nawet kusiło mnie, żeby dopisać coś w stylu "Ale nie wiem czy bym wróciła", ale darowałam sobie. Jeśli chodzi o drabinkę do piekiełka, to widzę już, że mamy inne pojmowanie piekiełka, zwłaszcza piekła nałogu. Nie chce mi się o tym prawić tutaj, bo już gdzieś kiedyś pisałam, ale w skrócie to by wyglądało tak: nie uważam, że podążam do piekła, po prostu naturalnie wychodzą na wierzch moje predyspozycje do różnych zachowań, objawy pewnych zaburzeń, etc., a mnie jest dobrze tak, jak jest. I tak za chwilę czeka mnie długi okres abstynencji.

Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 3 / / 0
Jedzie ktoś w tym roku? Potrzebuję się do kogoś przyłączyć. Ja dziewczyna 27 lat z Krakowa. Pisać na priv
[adres mailowy wycięto, oszczędzi Ci to spamu - surv]
  • 44 / / 0
ktoś coś w 2026? planujemy na wakacje ze znajomym jechać na pola makowe do Czech. jesteśmy kierowcami, mieszkamy na śląsku, chetnie kogoś przygarniemy :] oboje 24 lata.
even pills turn to powder, baby
can you sit right next to me and crush 'em down?
  • 2929 / 632 / 0
@cutmyself W Czechach są jeszcze inne maki niż niskomorfinowe?
serotoninowy pisze:
a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
  • 44 / / 0
@Vetulani44 na podstawie tego czego dowiedziałem się od kumpla, to tak, są
even pills turn to powder, baby
can you sit right next to me and crush 'em down?
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.

Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.

Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.