Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
scalono - nv13
Nie jestem pewny czy mam symptomy odstawienia ale nie mogę spać, normalnie po piwku albo dwóch albo malutkiej ilości benzo bym już spał o północy max o 1 a jest już prawie 3 i nie zapowiada się na spanie… najgorsze jest to, że nie wiem czy to efekt odstawienia alko i benzo 3 dni temu czy poprostu taki jestem bo jak mam ciągi trzeźwości nawet kilku miesięczne to normalne, że nie niemoge zasnąć do rana przynajmniej 1 noc w tyg
alko tak samo psuje sen.
It's not going to be fun.
L-teaniny bys w sumie mogl sprobowac, jak ci male ilosci benzo pomagaja, a nie jestes wjebany konkretnie. Problem w tym ze jak to z suplami bywa, trzeba poszukac, albo zamien te kofeine na zielona herbate. Chwile pewnie bedziesz zamulony, ale to niski koszt, przezyjesz. Browary na razie niech juz beda, bo odstawianie wszystkiego naraz to jest kiepski pomysl bardzo, zwlaszcza jak musisz byc na chodzie. Po prostu zobacz czy jak odstawisz kofeine, czy nie spadnie zapotrzebowanie na uspokajacze. Dobrze przyswajalny magnez i wit z grupy B tez sie przydadza. Ranking jak zawsze jest taki - szama, apteka, jakosciowe suple (ale lepiej apteka, w chuj lepiej tylko zeby konkretny preparat byl formalnie lekiem, nie suplementem), na musujace gowna przy kasach w marketach nawet nie patrz. Dasz rade bo swoje lata masz widze, a kombinowac tez potrafisz. Tylko nie nastawiaj sie ze bedziesz mial rezultat w kilka dni, w kilka tyg powinno juz byc zauwazalnie lepiej.
edit: jakby ci sie nie sprawdzila l-teanina, to "glupia" melissa/waleriana moga dac rade. jak poprawisz sobie jakosc snu, to energii tez bedziesz mial wiecej,
Jak masz lęki to nie pij kawy żadnych stymulantów tylko dieta ruch odpoczynek i sen tak się wraca do normalności a nie poprzez zastąpienie jednego gówna innym często jeszcze gorszym z kawy na fete ala cała tablicę Mendelejewa. No po tym to na pewno będzie dobrze
It's not going to be fun.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.