Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1020 / 243 / 0
Ale w czym potrzebujesz pomocy? W odstawieniu tego? Na detoks idź, a nie będzie ktokolwiek tu ryzykował, że walniesz samobója po tak dużych stratach i przy takich dawkach.
  • 2 / / 0
@DobryWujas Umrzeć każy zdąży. Co do detoksu i pomocy to zapomniałem napisać. Chciałbym aby ktoś, kto ma podobny problem i nie potrafi sam wyjść z tego syfu napisał do mnie w wiadomości priv. Więc jeśli czytasz to dobry człowieku i masz dość samooszukiwania się to zapoznajmy się.
Wiem, że wspólnie łatwiej jest wyjść ze wspólnego nałogu.
Napiszę jeszcze o sobie: rzuciłem alkohol, bo zacząłem wpadać w cugi tygodniowie (tragiczne w skutkach, bo piłem do odcięcia codzinnie), zamieniłem więc alko na zioło, co skutkowało jaraniem przez 2 lata codzinnie. Szło średnio 5g na 2 lub 3 dni. Razem z ziołem brałem alprazolam, najpierw 1mg, potem 2, a potem 3mg nie wiem ile czasu, ale skończyło się to mega zdziwieniem kiedy musiałem odstawić zioło i alprę od razu. Po ok 2tyg piekła poszedłem szukać pomocy u psychiatry. Dostałem pregabalinę.
150mg dwa razy dziennie i mirtazapinę aby zasnąć chociaż na chwilę. U mnie zawiększanie dawki było procesem szybkim, bo po miesiącu brałem 2x300. Co jakiś czas brałem większe dawki typu 1200mg jednorazowo, czasem więcej. I tak powiedzmy od września ubiegłego roku kupuję 4 paki 300mg (224 tabletki) co miesiąc.
Na początku miesiąca miałem próbę odstawienia. Po trzech dniach zaczyna się horror. Bezsenność, lęki. Stan psychiczny jest tak tragiczny jak po nagłym odstawieniu wódy - jedyna różnica jest taka, że podroby są ok i ręce się nie trzęsą.
Teraz podejmuję się kolejnej próby, ale wolniej. Wczoraj zjadłem 1,8g, dziś planuję podobnie. Jutro schodzę na 3x 300mg. Jeśli będzie ok przy 900mg to po tygodniu spróbuję zejść na 600mg, aż do momentu kiedy będę czuł, że dam radę.
  • 1020 / 243 / 0
Ale widzisz, że nikt się nie podjął? Najlepsze co możesz zrobić to pójść na detoks. Jest zbyt duże ryzyko padaczki po prostu. Dodatkowo bierzesz jeszcze bardzo silny stymulant... Żeby tu tylko o nałóg chodziło to byłoby pięknie.

Jak chcesz to odstawić to tylko detoks. Jak Cię pierdolnie padaka to ćpun z forum Cię nie uratuje.

Pocieszę Cię, że ja zszedłem z dosłownie 10x większych dawek benzo. Bo jadłem po 30mg klonazepamem, a to ma taką samą moc jak alpra. Też jadłem 3 lata. Do tego do spółki z opioidami. Koszmar, terror i piekło na ziemi. Słowa tego nie opiszą, ale udało mi się zejść z tego i to bez ani jednego ataku padaczkowego. Ale tylko dlatego, że byłem obstawiony z każdej strony lekami przeciwdrgawkowym, a przede wszystkim na detoksie!
  • 25 / 1 / 0
25 marca 2026crazytrain pisze:
Cześć, potrzebuję pomocy. W ubiegłym roku rzuciłem alprazolam (brałem 3mg/dz przez 2 lata) przy pomocy pregabaliny. Obecnie jem ok 2.4-3g pregaby(z tego co jeszcze pamiętam w sierpniu brałem 900mg). Na odmulenie biorę metylofenidat, dostaję receptę na dwie paczki 30x20mg. Zjadam je w ciągu 1,5 tygodnia, potem jestem warzywem przez 2.5 tyg do końca miesiąca na pregabalinie. Do tego mirtazapina 15mg na sen. Poza tym dziewczyna odeszła, praca również.
Szczerze to jeśli metylofenidat pomaga ci funkcjować w miarę normalnie to na twoim miejscu poszłabym do innego lekarza jeszcze i powiedz mu że wcześniej brałeś itp. nawet w większych dawkach i myślę, że bez problemu przepisze albo zwiększyć dawki u obecnego, lekarz POZ też może przepisać recepte na metylofenidat, możesz spróbować u mnie bez problemu. Sama powiedziałam ostatnio u psychiatry, że inny lek mi nieweluje działanie metylofenidatu i przepisał 6 opak po 10mg i sama mam sobie ustalić dawkę:)
Jednak koniecznie schodź z dawki pregabaliny
  • 17 / / 0
Wreszcie udało mi się doświadczyć dawno nie zaznanej błogości popregabalinowej. Po dwudniowej głodówce na samej wodzie słotwinka zarzuciłem 750 mg i jest przezajebiście. Nie wiem czy dołożył się do tego litr soku grejpfrutowego, ale myślę, że tak. Albo sugestia, bo traktuję ten sok z szacunkiem - szczególnie za wyjebkę w kosmos po deksie. Do tego rano wziąłem 40 mg paroksetyny i jadę na niej od roku. Nie jestem w ciągu i nie będę dorzucał. Ogólnie prega jest kapryśna niczym kodeina - raz wybornie zadziała, drugi raz dupa. Albo wkurwi i biegunkę myślową wywoła niczym przedawkowana amfa. Trzeba się przygotować przed jej braniem - najważniejsze to pusty bebech.
  • 1020 / 243 / 0
Sok z grejpfruty akurat nie, bo pregaba nie jest metabolizowana. Dxm za to jak najbardziej mógł podbić fazę. :)

A mi niestety dziś się pregaba skończyła. Jutro idę ładnie prosić panią doktór o następną recke.
  • 85 / 4 / 0
Mam do was pytanie. Jestem nerwicowcem z silnymi lękami i długa historia leczenia. Biorę prege 2 razy 75 3 miesiące i miałem przez ten czas względny spokój. Ale to się zmieniło i coraz gorzej się czuje jakby przestała działać. Boje się zwiększyć dawkę na 2 razy 150 bo boje się uzależnienia oraz późniejszych problemów z odstawieniem z tego co się dowiadywałem. I teraz pytanie zwiększyć czy odstawić na jakiś tydzień żeby wyzerować tolerancję? Przez ten okres pobrać benzo? Nie wiem co robic
  • 17 / / 0
Nie bierz benzo. Jak chcesz to odstaw pregę - powinno być bezboleśnie. Ja brałem przez pół roku 2 x 75 mg i odstawiłem nagle bez przykrych jazd.
  • 85 / 4 / 0
A po jakim czasie nie brania może wrócić działanie? Muszę coś brać na lęki
  • 182 / 12 / 0
@patriko88
Tolerancja na pregabaline spada szybko porównując do benzo. Masz niską dawkę więc możesz odstawić jak dasz radę i wrócić do leku za tydzień dwa. Benzo sobie daruj jako lękowiec masz wielkie predyspozycje do wjebania się a odstawka to nie bajeczka.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.

Więzienie za 0,11% przekroczenia?

Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.