ODPOWIEDZ
  • 307 / 39 / 0
Jak ma się to do kodeiny? Myślę czy nie wyciągnąć parę opakowań tego
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 93 / 11 / 0
@slodkapszczolka Tianeptyna jest conajmniej z 3 razy lepsza od kodeiny. Jeśli i tak sie trujesz opio, to tianeptyna lepsza. Tianeptyna działa jak takie lajtowe oxy
  • 307 / 39 / 0
@PowaznyRozwazny3322
Przetestuje gdzieś za miesiąc dwa i dam znać jak mi się podobało
  • 93 / 11 / 0
@slodkapszczolka Ale uważaj żeby sie nie uzależnić dziewczyno, prosze, okej? Nie rób sobie krzywdy, dbaj o zasady bezpieczeństwa zażywania. Na tianeptyne tolerancja szybko rośnie. dziś np wziałby ktoś 100mg, i fajna faza 2 godziny. Ale nastepnego dnia zeby poczuc to samo potrzebuje juz 150mg….. serio ostrożnie, pracuj z emocjami, jakiś sport, moge ci polecić kanały na yt np o duchowosci.
potem 600mg bupropionu i mam taką empatyczną chęć pomocy ludziom hahah normalnie bym nie był tak mocno sympatyczny. ale to co tu napisałem to prawda. nie marnuj sobie zycia na opioidy, to straszny syf. poradzisz sobie
  • 307 / 39 / 0
@PowaznyRozwazny3322
Przejrzyj sobie mój profil profil xD mi już to nie grozi bo dawno wjebanym xD
Od kodeiny przez oxy po helupe
ODPOWIEDZ
Newsy
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.