Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 39 / 3 / 0
Dla mnie jak dotychczas nr 1 to Black Jelly. A Ehd takie jakieś dziwne, zamiast pobudzać to bardziej uspokaja. Genetyka to sativa ale profil terpenowy moim zdaniem tego nie potwierdza.
  • 148 / 28 / 0
A mnie akurat Black Jelly nie porwała. Każdy ma swoje wrażenia nt. odmian. Każdy chÓj ma swój strój czy jakoś tak ;). Dla mnie EHD i Sourdough to topka, razem z Gelato 33 i MAC1 od Cantourage. Wg mnie kto się zdecyduje na którąkolwiek z w/w odmian nie zawiedzie się. W sumie jak ktoś widzi dobre promki na Aurorę lub Cantourage to nie ma się co zastanawiać, tylko warto kupić :)
goat is goat
  • 1024 / 139 / 0
Dla mnie zarówno Black Jelly jak i Electric Honeydew są świetne:)

Black Jelly mocniejszy high, za to EH jeszcze lepsze do pracy i szybciej leci czas.
Obie genialne na co dzień. Chyba nawet lepsze niż Ghost train haze.
  • 30 / 1 / 0
U mnie też wychodzi na to, że dużo zależy nie tylko od samej nazwy odmiany, ale od konkretnej partii i profilu terpenowego. Nawet ta sama genetyka potrafi działać trochę inaczej, jeśli zmieniają się proporcje terpenów, bo to one w dużej mierze odpowiadają za efekt – czy bardziej pobudzający, czy uspokajający.

Dlatego przy medycznej marihuanie warto patrzeć nie tylko na nazwę odmiany, ale też na zawartość THC/CBD i właśnie terpeny, bo to zwykle lepiej przewiduje efekt niż sama etykieta „sativa” czy „indica”.
  • 1024 / 139 / 0
Te mocniejsze sativy wystarczy zaczynać w niższej temperaturze :) To głównie wpływa na przyswajanie różnych terpenów.
Zaczynając od 190 i zwiększając o 5 co buch nawet Farm Gasem można się najarac mocno energetycznie.
  • 81 / 10 / 0
Blood Orange Kush (Canopy Growth): polecam. Bardzo dobre. Mocne- 29%. Mocniej dziala na ciało niż głowę, np gonitwy myśli nie ma. Na spanie idealne. Można wyrwać w dobrej cenie ja za 10g 40zł/g
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.