Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 1022 / 139 / 0
11 marca 2026nCuX pisze:
@Kochanek heleny Dzięki ziom uratowałeś mi dupę tym niusem.
Jack Haze jest warty tych pieniędzy :)
Polecam a propos tę stronkę. Jest wyszukiwarka odmian, wiadomości o premierach, komentarze ze zdjęciami.

https://budcare.pl/baza-odmian/?jsf=jet ... alanie:282
  • 147 / 13 / 0
Polecam też dopytywać w aptekach o promki/końcówki serii/partii, niektóre większe apteki mają je w dobrych cenach.
  • 1022 / 139 / 0
Trafilem dzisiaj nowość Aurory, 29% THC Electric Honeydew za uwaga... 417 PLN za 11.23g <3
W aptece zdrowit. Kiedyś doliczali sobie chyba 50 zł za pudełko? :D A dziś zapłaciłem 17. I dodatkowo mogłem nie brać tego gówna, a co ważniejsze dostałem temat zamknięty w oryginalnym opakowaniu. Co to za debil wymyślił, że musi być przesypywany w aptece, to nie mam pytań...

Smak, wygląd, zapach 10/10 na pewno. Działanie raczej też:) energetyczny lekki high, mocno euforyczny na początku. Wydawał mi się bardzo lekki jednocześnie, choć próbowałem na razie tylko na silce z przedtreningowka.

Minimalnie taniej niż Humble warrior Subropion, którego bralem ostatnio.
IMG_20260319_021014522.jpg
IMG_20260319_021004377.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 147 / 13 / 0
Też mnie to wkurza, że przesypują. Wiadomo, że jak się kupi w opakowaniu to jest tego więcej, topy też jakby ładniejsze. Ładna ta aurora, ja miałam tylko tę 29% w fioletowym opakowaniu, czasami sobie sprawię taki rarytas bo naprawdę fajnie działa.

Ja ostatnio kupiłam Powder Donuts - też bardzo spoko, klepie, ale nie tak agresywnie.
  • 3492 / 739 / 9
Tylko calaki here. Nie ma żadnej akcji w stylu: "laska dostaje palenie od ziomka za free", albo kukoldów ze sprayem fentanylowym.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 12718 / 2460 / 0
Takie rzeczy chyba raczej się nie zdarzają :korposzczur:
  • 147 / 28 / 0
W poprzedniej aptece dostałem oba opakowania fabrycznie zapakowane, ale tym razem znalazłem taniej i niestety widzę, że będzie w plastikowym słoju. Ale biorąc pod uwagę, że jedna Aurora 29% (Sourdough) kosztuje 370 PLN za 10g, a ta nowa (Electric Honeydew) 420 PLN (hehe), to jakoś zniosę to, że pizda mi odbije sobie boba %-D. Też oczywiście mnie to wkurwia, no ale też nie ma co strzępić ryja. To normalne, że jak producent pakuje z górką, to służbistka nie da mi 21g zamiast 20, bo jeszcze się przekręcę %-D

2 miesiące nie używałem THC, już czuje jak mnie starga
adhibe rationem difficultatibus
  • 147 / 28 / 0
Electric Honeydew daje radę. Przyznam, że to ona skusiła mnie żeby w ogóle pójść po receptę. W chuj mocna sativa, co może pójść nie tak? :)

Zielsko jest jaśniejsze niż Sourdough i lżej pachnie. Boby bardzo twarde, zbite. 0.05 g z waporyzera trzymało mnie ładnych kilka godzin.

Bardzo dobry temacik i nie przymulający. W sumie jak wziąłem parę machów to naszło mnie na łażenie i wg telefonu przez cały dzień zrobiłem 13 km z buta :).

Btw w aptece w centrum Łodzi nie zapłaciłem nic za przepakowanie do innego pudełka, ale doliczyła mi bodajże 17 zł za dwa plastikowe wieśniackie pojemniczki ;). Biorąc pod uwage ogólną cenę stuffu w granicach 40 PLN/g to jakoś to zniosę :)
  • 2051 / 338 / 0
Bez zastanawiania bralbym A29 po 37/g ile na recepcie nabite do oporu. Najlepszy medyk (chyba, że ktoś nie przepada za indicami).
W tym tygodniu będe ogarniał właśnie aurorke ciekawe po ile u mnie lata A29 dotychczas nie było nawet blisko.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 147 / 28 / 0
No i fajnie, ze teraz na bibułe na Aurore 29% masz i mocna indyjke i mocna sative do wyboru. Kupili mnie tym jak paczkę żelków. Mocne zioło jest zajebiste, tylko warto uważać na tolerkę
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.