Dział poświęcony dyskusji na temat testów służących wykazaniu, że osoba spożywała narkotyki, oraz służących zidentyfikowaniu substancji w materiale.
ODPOWIEDZ
  • 12 / / 0
Cześć, ile mogą utrzymać się w moczu metabolity thc, przy paleniu okolo 0.2g codziennie przez dwa miesiące? Wcześniej ciąg 6msc (ilości max 0,5g dziennie) i 2,5 miesiąca przerwy. To coś bliżej 30 dni, czy raczej 60-90 dni? Test jeśli w ogóle będzie to raczej laboratoryjny, za około 2-3 miesiące. I jak najlepiej się tego pozbyć z moczu, czy lepiej podłożyć syntetyczny?
  • 30 / / 0
Przy regularnym, codziennym używaniu przez kilka miesięcy THC może utrzymywać się w organizmie wyraźnie dłużej niż przy okazjonalnym paleniu. U osób używających przewlekle metabolity (głównie THC-COOH) bywają wykrywalne w moczu przez kilka tygodni, a w skrajnych przypadkach nawet dłużej – dużo zależy od masy ciała, poziomu tkanki tłuszczowej, metabolizmu i aktywności fizycznej.
  • 12 / / 0
Ja raczej szczupły, 175cm i 70kg (po świątecznym obżarstwie zszedłem z 75 na 70 kilo). Teraz jest zima to ruchu zdecydowanie mniej :( Metabolizm pt. duzo sikam i duzo kakam. Ale chyba sobie zbadam sam za miesiąc czy dwa testem paskowym, żeby się nie stresować.
  • 8 / / 0
Cześć, jak to jest w końcu z wykrywalnością oksykodonu? Chodzi mi o rutynowe testy moczu w laboratoriach analityki medycznej (5 panelowe na narkotyki i 5 panelowe na dopalacze), jest wykrywalny czy trzeba oddzielnego testu specyficznego na oksykodon?
  • 30 / 2 / 0
Z tego co wiem standardowe panele 5-testowe często w ogóle nie łapią oksykodonu, bo są nastawione głównie na morfinę i jej pochodne. Oksykodon jest półsyntetycznym opioidem i w wielu przypadkach wychodzi dopiero w testach rozszerzonych albo takich robionych konkretnie pod tę substancję.
  • 481 / 73 / 0
20 lutego 2026NeuroNomad pisze:
Przy regularnym, codziennym używaniu przez kilka miesięcy THC może utrzymywać się w organizmie wyraźnie dłużej niż przy okazjonalnym paleniu.
Czytałem wpisy z innego forum Faceta, któremu negatywny wynik THC w moczu wyszedł dopiero po półtora miesiącu detoksu. Palił codziennie.
  • 29 / 1 / 0
Przy codziennym paleniu to naprawdę potrafi długo siedzieć w organizmie. Te okolice miesiąca to raczej minimum, a u niektórych wychodzi dopiero po 6–8 tygodniach.

Dużo zależy od organizmu, ilości tkanki tłuszczowej i tego jak długo był ciąg, więc dobrze robisz z tym testem paskowym wcześniej – przynajmniej będziesz miał jakiś punkt odniesienia i mniej stresu.
  • 147 / 14 / 0
Dokładnie, THC metabolizuje się w tłuszczach, a przy ciągach i codziennym paleniu z moczu może wyjść nawet do 3 miesięcy.
  • 127 / 26 / 0
16 marca 2026neuronpilot pisze:
Przy codziennym paleniu to naprawdę potrafi długo siedzieć w organizmie. Te okolice miesiąca to raczej minimum, a u niektórych wychodzi dopiero po 6–8 tygodniach.

Dużo zależy od organizmu, ilości tkanki tłuszczowej i tego jak długo był ciąg, więc dobrze robisz z tym testem paskowym wcześniej – przynajmniej będziesz miał jakiś punkt odniesienia i mniej stresu.
U mnie po kilku dniach jest czysto.

Dużo zależy też od przygotowania do badania. Jak jesteś długo po posiłku i organizm zaczyna korzystać z tkanki tłuszczowej, to i potrafi wyjść wynik pozytywny bardzo długo po ostatnim paleniu. Zwłaszcza jak często łapie cie gastro.

Ja nie mam gastro. Trzymam poziom tkanki tłuszczowej cały czas na takim samym poziomie, a ogólnie dużo się ruszam, ćwiczę i często saunuję. Do tego względnie lekkostrawna dieta, zioła na wsparcie wątroby i nerek i taka sama suplementacja. Nie palę też dużo - trzymam się zaleceń lekarza w tym względzie. 2-3 buszki na lepszy sen albo jak mnie skręca z bólu (mam popsuty kręgosłup). Póki co nie mam żadnych skutków ubocznych, a korzystam regularnie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.