Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 611 / 38 / 0
Pomóżcie mi, może będziecie wiedziec na oko mniej wiecej ile może mi zająć zejście z 8.40mg kody, niby biore 2x ale weźmy pod uwage raz, i wgl co ile zmniejszac, np. ja myslalem zeby odrazu z 840mg przy zaczynaniu sie skreta czy cos 600-660mg zagluszyc objawy, chyba sii bedzie co? ILE TO MOZE POTRWAC takie schodzenie do zera prawie (oczywiscie w teorii). Stało się i raczej z przymusu musze zejść, odbjebałem wczoraj pieknie, siano przyszlo, pare lajnów mefa no i casiiino, karta prawie wyzerowana jprdl. Na sama mysl o schodzeniu łzy mi ciekną, nie potrafie sobie tego wyobrazić jak ja wieczory bede spedzal, od dwoch lat to tylko w gore szedlem a nie w dol ;c ale troche swiatla daje mysl ze moze mi to wyjdzie na lepsze ;x
  • 280 / 37 / 0
@Swiezzy
W twoim przypadku zamiast stopniowego schodzenia, imo po prostu tego nie utrzymasz, polecałbym 2 tygodnie L4, i detoks, najlepiej szpitalny, serio nie ma się czego bać (w kontekście szpitala, detoks nie będzie przyjemny to wiadomo), a potem skierowanie na terapie, w moim przypadku pomocny jest także naltrekson. To ci wyjdzie na dobre.

Jest jeszcze buprenorfina, ale to równia pochyła, weźmiesz z myślą że też opioid i też jakieś tam ćpanie, stwierdzisz że nie działa, zaczniesz miksować i skończysz w większym bagnie niż jesteś teraz.
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 611 / 38 / 0
@slodkapszczolka
O kurde własnie, przypomniales mi ze mam chyba 4szt plastrow z bupra 35ug/h 20mg, dziadek mial na kregoslup. Probowalem juz raz miksowac, i powiem ze jak nalepilem plaster to koda ledwie dzialala, wiec z drugiej strony szkoda zachodu, choc pewnie bym jakies tam opak zjadl na objawy odstawienia bo podejrzewam ze moze taka dawka nie wystarczyc plastra ( nie znam sie w sumie), chyba zebym sie oblepil wszystkimi na raz na tydzien xD, druga sprawa aktualnie jestem na bezrobociu na miesiac wiec w sumie bedzie latwiej. Pamietam jak bylem na dawce okolo 500-600mg tez z pregaba mixowane, wyjechalem na delegacje na zadupie gdzie nie bylo ani jeden apteki i nie mialem jak wczesniej sie obkupić w thioco, to byla masakra prawie tydzien, nie moglem przy scianie nawet ustać pierwsze 4dni skreta, a tu trzeba bylo po 12h robic w pracy ktorej sie nie lubi xdd No ale wtedy jeszcze wpierdalalem za to wiecej pregabaliny zeby troche cierpienie uśmieżyćm, tam po pol blistra 150mg. noo wrocilem do zywych po 4-5dniach. No najgorszy bedzie ten dupościsk w domu, osatnie 2lata wszystko robilem po thioco dzien w dzien, juz nawet jak w poludnie zarzuce co po +/- 3h juz sie nie moge doczekac zeby se drugi raz zarzucic. No kurwa jakby mi to plastry mialy zagluszyc to serio bylo by zajebiscie.
Mam tez w szafie hydroksyzyne, pregabe, alpre. alpry malo co jadam, bo po niej i thioco spac mi sie chce jak chuj po 2godzinach i dzialanie strasznie wytlumione, wiec tez mi szkoda. Chomikuje od ponad roku czasu w szafeczce, a z 16opak 0.5mg na pewno mam, wiec mysle ze nawet 0.25mg bedzie tu nawet spoko działać.
No bedzie w chuj ciezko, czasem jak sie tak zdarzylo ze mniej po nawet 2-3tabletki wzialem to ciaglo jeszcze bardziej bo takiej satysfakcji nie bylo.
Kurwa no ostatni wieczor bez kody to mialem moze na poczatku 2023-2024roku, wiem ze to sie moze pojebane wydawac ale nie potrafie sobie wyobrazic innego wieczoru, ale mi juz szkoda wydawac 5-6k miesiecznie bo kurwa moglbym to na cos innego przeznaczyc, a nie rozpierdalac sie za takie pieniadze od srodka.
Z Panem Bogiem.
  • 3 / / 0
@Swiezzy Podbijam to co Ci napisał @slodkapszczolka tym bardziej, że masz teraz taką możliość z racji tego, że i tak siedzisz miesiąc na wolnym. Zdecydowanie większe szanse na sukces masz zgłaszając się właśnie teraz o pomoc do specjalistów niż samemu kombinując z tym co masz w swojej własnej aptece, nie raz nie dwa widziałem sytuacje gdzie ma to skutek odwrotny od zamierzonego.
  • 611 / 38 / 0
Taaa też się tego mógłbym obawiać że jeszcze gorzej się skończy xd a tak w ogóle z innej beczki, jest taka pizda w aptece, stosunkowo nie dawno tam zacząłem chodzić lecz już po dwóch razach zaczęła mieć kompleks herosa że nie będzie mi sprzedawać przypuszczając że uzależniony jestem. Ok pierwszy raz zrozumiałem, drugi, czwarty, dziś byłem to samo a dziś przyszedłem gdzieś po 3tygodniach, powiedziałem że se jaja z ludzi robi, że też mam prawa konsumenta i mogę przyjść i kupić sobie lek i że ja przypuszczam że ziemia płaska jest i kosmici są wsrod nas, i co pani powie na moje przypuszczenia ? W ogóle działają prawa konsumenta w tym przypadku jak osoba pełnoletnią przyjdzie raz na 3tyg?
  • 3 / / 0
@Swiezzy tak ma prawo odmówić powołując się na to co Ci powiedziała, jeśli uzna, że leki objęte ustawą przeciwdziałającą narkomani są kupowane w innym celu niż leczniczy to zwyczajnie może nie sprzedać i nic z tym nie zrobisz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?

Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.