Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 165 / 25 / 0
Bierz śmiało, do pół roku leki działają bez zarzutu, a i kilkuletnie można brać. Znaczy ja bym wziął, nie polecam innym jak coś brać kilkuletnich leków.

Mimo, że masz "połówki" to nie opierdol czasem całego opakowania, 1-2mg na start bez tolerki to max. Resztę po zażyciu schowaj najlepiej tak żebyś znalazł je dopiero jutro ewentualnie jak ci się film dziś lekko zerwie i żebyś ich dziś nie znalazł.

Ja bym przygotował 4 tabletki, wziął 2 i za godzinę ewentualnie kolejne 2.

Daj znać jutro jak wrażenia. I ogólnie ile wziąłeś ostatecznie.
  • 92 / 4 / 0
27 sierpnia 2025Merx pisze:
@subtelnydotykpiekna
a czy była jakaś nowelizacja ustawy?

no nie była, więc zmian brak.

elo, wyzerowalem klona alprą (do 2mg klona dziennie od prawie 2 lat), przedstawiam schemat:1 dzien 4mg alpry, drugi 3mg, trzeci 2mg, czwarty 1mg, piaty 0.5 mg, szósty zero, siódmy zero, da się?

da się.

pzdr.

Brałeś klona 2 lata w dawce 2mg i zszedłeś alpra w 5 dni? Naprawdę dziwne i cały czas czujesz się dobrze czy masz jakieś efekty odstawienie
  • 72 / 4 / 0
Dokladnie, dłużej działający klonazepam odstawiany był alpra i nie wywolalo to skręta przy ostatniej dawce? Zwykle schodzi się na odwrót. Najlepiej sobie rozpisać o której godzinie ile mg, w razie potrzeby łamać tabletki bo te 2 mg mają podziałkę i sztywno się tego trzymać, nie dobierając. Każda dorzutka oddała nas od odstawienia.
  • 14 / 5 / 0
09 lutego 2026mamyto321 pisze:
27 sierpnia 2025Merx pisze:
@subtelnydotykpiekna
a czy była jakaś nowelizacja ustawy?

no nie była, więc zmian brak.

elo, wyzerowalem klona alprą (do 2mg klona dziennie od prawie 2 lat), przedstawiam schemat:1 dzien 4mg alpry, drugi 3mg, trzeci 2mg, czwarty 1mg, piaty 0.5 mg, szósty zero, siódmy zero, da się?

da się.

pzdr.

Brałeś klona 2 lata w dawce 2mg i zszedłeś alpra w 5 dni? Naprawdę dziwne i cały czas czujesz się dobrze czy masz jakieś efekty odstawienie
Do 2mg dziennie, czytajcie ze zrozumieniem. Biorąc nawet 2 lata w dawce 0,5-2mg, szczególnie jeśli to był pierwszy to da się odstawić nawet w 5 dni. Szczególnie jeśli końcówka ciągu była na 0,5mg dziennie. Z 2mg na detoksie szpitalnym ja schodziłem raz 2 tygodnie, lepiej wiadomo schodzić koło trzech, ale lajtowo dałem radę. Z 0,5mg można zejść z dnia na dzień. Dobrze jednak nawet 5 dni brać krótko działające benzo w większej dawce zmniejszając ją w kolejnych dniach.
Osobiście kiedyś po ponad pół roku brania głównie alpry i klona w dawkach 2-4mg dziennie (trzeci ciąg to był bodajże, pierwszy trwał miesiąc, drugi trzy) odstawiłem z dnia na dzień nie czując żadnych objawów odstwiennych. Benzodiazepiny nie od razu i nie od pierwszego ciągu uzależniają, nawet brane długo. W końcu jednak przychodzi któryś ciąg z kolei i wówczas po niecałym miesiącu- w moim przypadku było to ponad 3 tygodnie na alprze w dawkach 3-5mg odstawienie wali w człowieka jak grom z jasnego nieba, początkowo człowiek nie wie co się dzieje, czuje się bardzo źle, ale nie ma jeszcze dłuższy czas pojęcia, że to objawy odstawienne bo przecież wcześniej brał nawet dłużej i nic się nie działo zupełnie a tu nagle po krótkim okresie czasu pojawiają się "znikąd" bóle głowy, bezsenność, obniżenie samopoczucia i wiele innych nieprzyjemnych objawów psychofizycznych, które ciągną się długo.
  • 287 / 68 / 0
Grzejnik napisz perw ile masz lat jaka wagę i w a dobre rady są niczego sobie sam pamiętam lajtowe czasy odstawiania klona ale to nie jest optymistyczne zachęcenie do tak lubianej beznondizepiny przez wszystkich. Co odpisujesz to typowe objawy a tu nagle, wiemy co to znaczy.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 14 / 5 / 0
100kg/180cm, dużo mięśnia, koksuję ale niedużo, siłka, dieta wysokobiałkowa, nie biorę i nie piję nic ponad rok, raz jedno piwo miodowe alkoholowe przez ten rok wypiłem. Nigdy nie byłem alkoholikiem, uzależnienienie od opio i benzo, najcięższa krzyżówka do odstawienia na równi ze spidbolami, chociaż opio i benzo moim zdaniem sporo ciężej się jednak odstawia.
Ostatnio zmieniony 08 marca 2026 przez Grzejnik800, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 287 / 68 / 0
Zabrakło wieku stażu obstawiam, że niska bo optymistycznej pierwszej wersji co reszta to już swoją bajka. Wiesz moje wersy to bardziej sarkazm z opisów innych osób często widzę w tym wieku samego siebie nie, żebym jakiś stary. Ale nie od tematu.

Napiszę ci tak klon to klon nic twórczego z niego nie uzyskasz dobry jest. Jeden by napisał jak lew ale to obłuda dla nie jednego mościa.

Pozdro tyle odemnie tym temacie.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 14 / 5 / 0
Staż 22 lata na opio benzo.
  • 115 / 11 / 0
08 marca 2026Grzejnik800 pisze:
100kg/180cm, dużo mięśnia, koksuję ale niedużo, siłka, dieta wysokobiałkowa, nie biorę i nie piję nic ponad rok, raz jedno piwo miodowe alkoholowe przez ten rok wypiłem. Nigdy nie byłem alkoholikiem, uzależnienienie od opio i benzo, najcięższa krzyżówka do odstawienia na równi ze spidbolami, chociaż opio i benzo moim zdaniem sporo ciężej się jednak odstawia.
Heh, ja speedballe udało mi się rzucić, tak z benzo cały czas flegmatycznie wychodzę, imo benzo najgorsze ścierwo do odstawki, bo skręt nie jest tak przewidywalny jak skręt po majce np. A padake i rozjebany łeb zaliczyłam już 4-5 razy przez to, że dzień nie wzięłam leków.
  • 14 / 5 / 0
To przeyebane masz. Ja zawsze benzo dosyć lajtowo odstawiałem bo jak widziałem co się z ludźmi działo na detoksach, które ja kończyłem i nie brałem dłuższy czas benzo a ludzie wypisywali się albo szli od razu do lekarza po nową receptę. Tak silnie to wiele osób uzależnia. Ja na szczęście nie miałem nigdy lęków, bezsenności ani padaczki zanim zacząłem brać, tak że pewnie zawsze miałem łatwiej z odstawkami. Łatwo jednak rzeczywiście nie jest odstawić benzo.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.