Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1327 / 268 / 0
@Reanimated
skoro uboki po odstawce były lajtowe to czy nie myślisz aby wrócić do pregabaliny?
  • 284 / 67 / 0
Ostatnio coraz bardziej myślę do powrotu do pregi. Jaki ćpun nie po czuje tej ulgi po załadowaniu się 150 mg na początek. Ta 150 jak ja 600 nie czuje a co dopiero na to nerki nie CAt 🦆
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 13 / 9 / 0
08 marca 2026hubii pisze:
@Reanimated
skoro uboki po odstawce były lajtowe to czy nie myślisz aby wrócić do pregabaliny?
Absolutnie nie. To był jeden z najgorszych nałogów jaki w życiu doświadczyłem. Ciągle zwiększanie dawek żeby uzyskać ten stan alfa a w konsekwencji niszczenie organizmu to raz. A dwa że mi po tym nie stawał i libido miałem praktycznie zerowe. Na szczęście jak z tym zerwałem wszystko wróciło do normy.
  • 13 / / 0
A czy też mieliście na początku brania pregabaliny ból głowy , kręcenie w głowie w dawce 75 mg ? Po jakiej dawce można poczuć ta cała euforie
  • 5031 / 892 / 0
Jak komuś się po 75mg kręci w głowie to myślę że lepiej żeby sobie odpuścił dawki rekreacyjne bo go zmiecie z planszy.
  • 10 / / 0
Udało mi sie zrzucić prege z 600 na 200 mg , dzięki tabelce która kiedyś Dex tu wstawiał.Gdy próbuje zbić na 150mg(2x75) zaczyna sie piekło emocjonalne.Miał ktoś podobne , ewentualnie wie jak sobie z tym radzić?
  • 839 / 477 / 0
Było tutaj opisywane parę porad. Nie lepiej przejrzeć wątek zanim zadasz pytanie?

Najlepiej to byłoby przetrwać po prostu tydzień męczarni.
Jest też opcja wjebania się na inny receptor jakąś substancją przez pierwszy tydzień odstawki żeby złagodzić zejście.
Najlepiej taką z którą nie masz problemu.
Mi się udaje zejść z gabajebaczy za pomocą dociągania regularnie małych dawek ketaminy przez cały tydzień.
Pomagają też zioła uspokajające i adaptogeny. Np. waleriana, ashwagandha
Benzo to ostateczność
Ostatnio zmieniony 11 marca 2026 przez tosieniedzieje, łącznie zmieniany 1 raz.
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
  • 284 / 67 / 0
Piekło emocjonalne zawsze tam było to, że odstawiasz 75 nic nie zmieni hehe. Żebym ja miał taki problem po podstawce plus 300 a to depresja bezsenność kurwa ile się człowiek namęczył by to naprawić xd
Czasem warto rozważyć za i przeciw zanim się spróbuję iść w sumie to na łatwiznę...
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 13 / / 0
Tak miałem jak pierwszy raz zacząłem ją brać kręcenie w głowie lekkie i po 3 dniach przeszło i jest okej. Niby to skutek uboczny który jest opisany w ulotce .. ciekawi mnie ta euforia po tym . Niby to rzadkie i mało kiedy się zdarza ..
  • 1327 / 268 / 0
10 marca 2026Drogel12 pisze:
A czy też mieliście na początku brania pregabaliny ból głowy , kręcenie w głowie w dawce 75 mg ?
za duza dawka, minie jak tolerka wzrosnie po kilku dniach
Spoiler:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?

Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).